De Piedmontiske urters karakteristik er specielt for denne del af verden. Deres destilleri har produceret spiritus i over 100 år. Quaglia Vintage arbejder i symbiose med jorden, de respekterer de råmaterialer området byder på, og de følger nøje alle regler, der beskytter naturen. Derfor har de også siden 2018 været et økologisk destilleri.
Quaglia Vintage tror på, at en hver likørs historie bliver skrevet af jordenbunden, de rå materialer, tiden og pladsen, som den får. De tror på, at det er destillerens opgave at finde den perfekte kombination af aromaer og sesationer. Deres vigtigste midler til at bringe produkterne til et højt kvalitets niveau er tid og tålmodighed. Alle rå materialerne bliver bearbejdet ved håndkraft for at bevare alle deres egenskaber.
Det var Giuseppe Quaglia, ’Ridderen’, der først købte ejendommen. Han byggede i 1906 en brønd til vandforsyning og en kedel af industriel størrelse til at producere damp. Da hans søn Carlo overtog destilleriet i 1930, ophævede og tilpassede han familiearvens destillationshemmeligheder. Hans hovedformål var at forbedre flaskeafdelingens effektivitet, hvor han øgede produktionskapaciteten betydeligt og dermed behovet for flere medarbejdere. Den tredje generation af ’Distilleria Quaglia’ (en anden Giuseppe) begyndte at supplere sin forfædres “fremtidsrettede” tilgang med en mere traditionel holdning og metodologi. I 1967 begyndte han at producere særligt raffineret og højtprioriteret singledruesort grappa, og han insisterede på, at de fortsat brugte de originale kedler fra 60 år tidligere.