Calle 23

Calle 23 er en moderne bartequila, som har indtaget de danske cocktailbarer, fordi den er simpel og elegant med en solid agavesmag. Det er en tequila af meget høj kvalitet, og den produceres i den mexicanske delstat Jalisco af Sophie Decobecq. Det er en Highland tequila, hvilket betyder, at der er tale om lidt mere frugtige noter sammenlignet med tequila fra Lowland området.

Calle 23 Tequila er desuden 100% agave og et godt køb til en fordelagtig pris.

Historien om Mexicanske Calle 23

Sophie Decobecq blev født i Lille i det nordlige Frankrig i slutningen af halvfjerdserne. Hun blev i en tidlig alder tiltrukket af biokemi og læste det senere på universitet. Med en eksamen i rygsækken tog hun til Mexico og blev hurtigt meget optaget af Tequila 100% agave og agaveforædling.

I 2000 flyttede hun til Sydafrika, hvor hun var ansvarlig for produktionen af den lokale spiritus lavet af afrikanske agaver. Her mødte hun Julio Bermejo, den amerikanske tequila-ambassadør, som blev en kær ven og som åbnede San Franciscos verden af barer og cocktails for hende.

I 2002 flyttede hun tilbage til Guadalajara i Mexico, hvor hun begyndte at komme ind i den maskuline verden af tequila. I begyndelsen som konsulent, men i 2003 fik hun ideen til det, der senere skulle blive til Calle 23. Hun begyndte at udse sig de ingredienser, som senere skulle udgøre den smagsfulde Calle 23.

Sophie valgte højlandsagaver fra Jalisco, hvis frugtagtige og krydrede karakter appellerede til hende. Zapotlanejo blev området, hvor resten af processen kom til at finde sted. De store højder kombineret med det tropiske klima blandet med nogle kraftige regnskyl – især i regntiden, giver planterne en stor grad af sukker. 3 års hårdt arbejde og mange forsøg senere, har hun sin egen tequila klar.

Calle 23 var klart i de 3 profiler af blanco, reposado og Añejo. Navnet “Calle 23” udspringer af et skilt Sophie Decobecq så på den anden side af gaden netop den dag hun følte sig klar til sige “Nu er min tequila færdig”.

Sophie Decobecq - stifter Calle 23

Fun facts om Calle 23

Calle 23 Tequila er lavet på 100% agave.

Den er lavet med den blå agave fra “Los Altos de Jalisco” – Højlandet.

Men hvorfor lige denne region?

  • Fordi at de elsker den frugtagtige og krydrede profil, som disse planter bringer til Calle 23!

Hvorfor navnet “Calle 23”?

  • “Calle” betyder gade på spansk.
  • Gaden 23 ligger i det gamle centrum af Guadalajara – hovedstaden i Jalisco. Deres Master Destiller, Sophie Decobecq, var der i 2005 for at fejre færdiggørelsen af de 3 navnløse tequilaer…Gæt hvad der skete derefter?

Perfekt timing, perfekt navn til en tequila!

Tequiladag - hver dag

Produktionen hos Calle 23

Agaven til en Calle 23 koges langsomt i stålautoclaven i 7 timer, hvorefter temperaturen skrues ned de næste 3 timer for at sikre at agavens hjerte koges uden at plantens yderside brænder på. Fermentering til Calle 23 bruger ståltanke og forskellige gærsorter for hver type tequila. De bruger en type gær til blanco og en anden til reposado. Calle 23 arbejder målrettet med varierede gærsorter og lagringstider for at give hver tequilatype sin egen distinkte profil.

  • Blanco’en er således skabt med to forskellige gærsorter for at udkrystallisere den sarte agavesmag.
  • Reposado’en har en gærsort til fælles med blanco’en og anejo’en og en gærsort som er udvalgt specielt til reposadoen for at fremhæve den let krydrede smag, der hører en reposado til.
  • Anejo er lagret på træ. I Anejoen er det vigtigt at bibeholde de mest fremtrædende smagsnuancer, der går igen i både reposado’en og blanco’en, så man kan genkende tequilaen.
Produktionen af Calle 23

Destillering og lagring

Calle 23 Blanco bliver destillereret til ca 54% og den bliver tyndet op med kildevand til ca. 40%.

Calle 23 Reposado bliver destilleret til ca. 54% og lagret i whiskytønder (Jack Daniels og Heaven Hills) i ca. 8 måneder. Når reposado’en har nået sin optimale modenhed tyndes den op til ca. 40% og fyldes på flaske.

Calle 23 Anejo bliver destilleret til ca. 54% og lagret i whiskytønder (Jack Daniels og Heaven Hills) i ca. 16 måneder.

Når anejoen har nået sin optimale modenhed tyndes den op til ca. 40% og fyldes på flaske.

Calle 23 som ingrediens i lækker drink