Bathtub Gin

Bathtub Gin

Navnet Bathtub Gin refererer til historien om, at der under forbuddet i USA i 1920’erne blev produceret gin i badekar hos private. Det var altså hjemmelavet spiritus af dårlig kvalitet. Gin var den fremherskende alkohol i den tid, og mange variationer blev skabt ved at blande billigt korn, alkohol, smagsstoffer som f.eks. enebærsaft med vand. I dag er der dog ikke en finger at sætte på Bathtub Gins kvalitet. Der bliver lavet af de bedste råvarer.

Produktionen bag Bathtub Gin

Bathtub Gin er en prisbelønnet gin, som er produceret af den gådefulde professor Cornelius Ampleforth på den traditionelle metode med Cold Compounding (Infusering). Produceret på Kobber Pot still med kvalitets botanicals som enebær, appelsinskal, koriander, kanel, nelliker og kardemomme.

Bathtub Gin er en såkaldt ultra smallbatch gin, og lagringstiden bliver udelukkende styret ved periodisk prøveudtagning. Resultatet er en ekstraordinær gin, der er let tonet af planteekstrakter og med en smag, som både er fed og parfumeret på én gang. Ginnen adskiller sig markant fra andre gin i deres produktionsmetode. Her udbløder de deres seks botanicals i spiritus, i stedet for at destillere dem sammen.

Smagen er meget intens, og indeholder massere af enebær, kardemomme og citrus.

Bathtub Gins centrale ingredienser

Udvalget af Bathtub Gin

Hos Sprit & Co sælger vi hele fem forskellige varianter af Bathtub Gin. De er alle meget forskellige, og du kan læse mere om de enkelte inde på hver deres produktside.

Vores Navy Stenght er den med den højeste alkoholprocent. Det giver en mere intens og kraftig smag fra de botanicals, der bliver brugt.

Old Tom er en lidt sødere variant, da den er tilsat en smule sukker.

Bathtub Sloe Gin har en lavere alkoholprocent end de andre, og så er den lavet med slåenbær.

 

Find inspiration til hvordan du kan mixe og nyde de forskellige varianter her
Bathtub Gin nydes i et bathtub