Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Fontanabianca

“Med vores vine vil vi gerne fremhæve smagen fra området i byen Neive – kraftig bouquet og elegance.” På Fontanabianca har de en klar forestilling om, at kvaliteten af vinen hænger sammen med jordbunden i regionen. Albo Pola arbejder sammen med familien på vingården, hvor de fortsætter det arbejde som Albos far, Franco, startede i 1969. Vingården har produceret lokale druer og vine i årtier. Pola familiens vingård ligger på en bakketop mellem de hvide trøflers hovedsted Alba og den Mousserende Asti.

Fontanabiancas filosofi kan sammenskrives til følgende: vine er først kvalitetsvine, hvis deres smag afspejler det lokale område. ”Vi, producenterne, er de første forbrugere, så vi laver en smag, vi selv nyder: smagen og bouqueten af Neive.”

Vingården bliver i dag ledet af tredje generation. Vingården ligger tæt på en flod, og det giver sandholdig jord med kalksten. Den sammensætning af jordbund giver søde mineraler, der giver en fin vin.

FONTANABIANCA

Måned efter måned udvikler druerne sig. Den kalk- og lerholdige mellemstrukturerede jord giver de perfekte druer til at producere bouquetfyldige og elegante vine. Hemmeligheden ligger i at fremme de indre karakteristika fra druerne i arbejdet. Hos Fontanabianca er det manuelt arbejde og brugen af ikke-aggressive behandlinger, der er hovedelementerne i at støtte vinens vækst, der sammen med en grundig jordbundsanalyse giver kvalitetsdruer.

Frugten herfra er dedikeret til produktionen af Barbaresco og andre vigtige vine. 14 hektar af vingården, der er placeret i Neive, helliger sig til at dyrke Nebbiolo druer til produktion af Barbaresco og Langhe Nebbiolo, og de druer der bliver brugt til Delcetto d’Albe, Barbera d’Albe og Arneis. Deres produktion har fået crus-stemplet af Bordini og Serraboella til at lave Barbaresco. Alle deres vine bliver udelukkende lavet med druer af samme sort.

CRU BORDINI OG CRU SERRABOELLA

CRU BORDINI

Vingården med Nebbiolo druer til Barbaresco, med sydlig eksponering, er placeret i Neive. Druerne er perfekte til en fyldig, elegant, frugtrig og behagelig vin, der kan nydes ung. Dens modningspotentiale i flasken er fremragende, da tiden vil give balance til alle elementerne.

CRU SERRABOELLA

Kendt som ”kongen af vine” bliver Barolo produceret på Nebbiolo druer. Det er en af de første sorter der får knop, men en af de sidste, der bliver moden og klar til at blive høstet. Derfor bliver druerne først høstet i midten til slutningen af oktober. Vinene skal mindst modne i tre år. Hvis der står Riserva på flasken, har den mindst modnet i fem år. Hvis der står Vigna, betyder det, at vinen kun kommer fra en vingård.

NEIVE, PIEMONTE, BARBARESCO

I det nordvestlige hjørne af Italien med grænse mod Frankrig finder du Piemonte, der er en af de største og bedste vinregioner i Italien. ”Piemonte” betyder for foden af bjerget, hvilket refererer til beliggenheden nær Alperne. Fontanabianca ligger i Neive, der er en middelalderlandsby i Cuneo. Her er der blevet dyrket vin siden antikken, hvor grækerne bragte de første druer til Piemonte.

De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvine som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående. Klimaet er temmelig specielt med kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. Bakkerne i Langhe og Monferrato, der står for næsten al regionens vinproduktion, bliver ofte pakket ind i tykke tågebølger. Tågen bliver kaldt Nebbia. Det er også derfra egnens bedste druer, Nebbiolo, har deres navn. Jorden er fortrinsvis præget af mergle og ofte blandet med sand og kalk.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Husk at vi fra den 3. juni indfører nye fragtzoner. Hvis I har nogen spørgsmål, så kontakt jeres salgskonsulenter. 

 

Hvis du hører til postnumre 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 eller 2900:

Her skal du købe for mindst 3.500 kr. for at opnå fragtfri levering. Ellers pålægges et fragtgebyr på 100 kr.

 

Alle andre postnumre forbliver uændrede. 

 

New delivery zones

From June 3rd, our delivery zones will be changing. If you got any questions please contact your salesperson. 

 

If your postal code is 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 or 2900:

Here, you need to make a purchase of at least 3500 DKK to qualify for free shipping. Otherwise, shipping  costs 100 DKK.

 

For all other postal codes not mentioned above nothing is changing.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket 2. pinsedag, den 20. maj for både afhentning og levering.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket Kristi Himmelfart, torsdag den 9. maj for både afhentning og levering.

Fredag den 10. maj holder vi åbent som vi plejer

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket på alle helligdage (28/3, 29/3 og 1/4)

Derudover holder vi åbent, som vi pleje – også lørdag den 30/3 for afhentning.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 25/3, 26/3 og 27/3.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co