Althea Rosa Perla Spumante er lavet på 100% Pinot Noir. Høsten sker manuelt, og foregår fra slutningen af september til begyndelsen af oktober. Produktionen sker i den østlige del af Veneto. Vinen bliver produceret ved hjælp af Charmat metoden. Metoden involverer fremkaldelse af en anden gæring i vin, der lagres på tryktanke. Metoden kaldes også cuve close.
Vi anbefaler, at nyde Althea Rosa Perla Spumante ved en temperatur på mellem 5-7 grader, og i et lille tulipanformet glas. Vinen fremstår klar pink, fin og vedholdende i sin perlebrus. Den dufter af røde frugter, og smagen er balanceret, kompleks og forfriskende. Rosa Perla er ideel til fiskeretter og hvidt kød.
Althea
Althea er en lille juvel, der er placeret i hjertet af Prosecco bakkerne i Conegliano Valdobbiadene, der er anerkendt som en del af UNESCOs verdensarv siden 2019. Vingården ligger tæt på byen Vittoria Veneto i det nordøstlige Italien – cirka 50 minutters kørsel fra Venedig.
Hos Althea har de en grøn tilgang til produktionen og er meget miljøbevidste. I vinmarkerne bruger de organisk gødning. De bruger en innovativ, grøn metode til at kontrollere skadefulde parasitter i stedet for at bruge pesticider. De bruger i gennemsnit 400 timer pr. hektar på at gøre landbruget bæredygtigt.
Her kan du læse mere om Althea og Veneto.
Veneto
Veneto er en betydelig og tiltagende vigtig vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien. Hvad angår geografi, kultur og vinstil, så repræsenterer Veneto en overgang fra den alpine, Germano-Slavic ende af Italien og de varmere, tørrere og mere romanske lande mod syd.
Veneto er lidt mindre end Italiens andre store vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardia, Puglia og Sicilia – men den genererer mere vin end nogle af de andre. Selvom de sydlige regioner i lang tid var Italiens primære vinproducenter er denne balance begyndt at ændre sig over til at være de nordlige. Det skete i den sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne oppede Veneto sig, og modtog anerkendelse for vine som Valpolicella, Amarone, Soave og Prosecco.