Althea

Althea

Althea

Althea er en lille juvel, der er placeret i hjertet af Prosecco bakkerne i Conegliano Valdobbiadene, der er anerkendt som en del af UNESCOs verdensarv siden 2019. Vingården ligger tæt på byen Vittoria Veneto i det nordøstlige Italien – cirka 50 minutters kørsel fra Venedig.

Hos Althea har de en grøn tilgang til produktionen og er meget miljøbevidste. I vinmarkerne bruger de organisk gødning. De bruger en innovativ, grøn metode til at kontrollere skadefulde parasitter i stedet for at bruge pesticider. De bruger i gennemsnit 400 timer pr. hektar på at gøre landbruget bæredygtigt.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

 

Althea

Grundlæggeren Marika Drusian voksede op i en familien med en lang tradition for at lave vin. I 2002 besluttede hun sig for at starte sin egen vinproduktion. De første vinstokke blev købt byen Confin – i dag ejer Marika Drusian 13 hektar vingård, hvor druerne bliver dyrket med passion og dedikation. I 2006 solgte hun sin første flaske vin. I dag bliver der produceret 130.000 flasker om året, men de har mulighed for at producere det dobbelte.

Veneto

Veneto er en betydelig og tiltagene vigtig vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien. Hvad angår geografi, kultur og vinstil, så repræsenterer Veneto en overgang fra den alpine, Germano-Slavic ende af Italien og de varmere, tørrere og mere romanske lande mod syd.

Veneto er lidt mindre end Italiens andre store vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardy, Puglia og Sicilien – men den genererer mere vin end nogle af de andre.  Selvom de sydlige regioner i lang tid var Italiens primære vinproducenter er denne balance begyndt at ændre sig over til at være de nordlige. Det skete i den sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne oppede Veneto sig, og modtog anerkendelse for vine som Valpolicella, Amarone, Soava og Prosecco.

Med sin frugtrige røde Valpoliecella, der komplimenterer den intense Amarone og den søde Recioto, er Veneto udrustet med en formidabel portefølje af rødvine og forfriskende hvidvine, som Soave og den boblende Prosecco. I dag er 25% af vinene fra området med DOC/DOCG titler.

Regionen

Veneto-regionen kan groft sagt deles op i tre geografiske arealer. Arealerne er kendetegnet ved deres topografi og geografi. I nordvest finder vi foden af Alperne langs den østlige bred af Gardasøen. Klimaet her er køligere og påvirket af Alperne, og her finder vi friske og sprøde hvidvine. Øst for søen og nord for Verona er Valpolicella. Det areal går også under navnet ”Byen med de mange kældre”. Der bliver nemlig produceret intet mindre end 500.000 hektoliter af frugtrig rødvin. Valpolicella er den eneste DOC, der kan konkurrere mod Toscanas berømte Chianti. Direkte øst for Valpolicella er Soave, der er hjemsted for den tørre hvidvin, der nu rangere blandt Italiens mest kendte produkter. Garganega og Trebbiano er vigtige druevarianter til hvidvin.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

Althea