Brichet Brachetto er rubinrød i farven med nuancer over i det lyserøde. Duften er sød, krydret og med elegante noter af kirsebær, hindbær og jordbær. I munden er den smukt afstemt. Den er sød og frugtagtig, men ikke for meget - takket være det betydelige indhold af syre, der forstærker vinens duft.
Brichet Brachetto er lavet 100 % på Pieminte Brachetto DOC. Vinmarkerne ligger primært på Santo Stefano Belbo bakkerne på de sydvendte skråninger. Druerne bliver nøje udvalgt og høstet i løbet af de første 10 dage i september.
Vinfremstilling
Efter plukningen og presningen af druerne bliver de udblødet og gæret med skind. Det sker ved en kontrolleret temperatur i nogle dage. Den anden gæring foregår i 20 dage ved kontrolleret temperatur med dannelse af skum i en tryktank og med tilsætning af udvalgte gærtyper.
Serveringsforslag
Den bør nydes med en temperatur på mellem 10-12 grader. Den er perfekt tilbehør til kage og frugt, fløde- og chokoladekage. Meget behagelig som aperitif og en forfriskende drink når som helst.
Her kan du læse mere om Fabio Perrone
Fabrio Perrone
Vinmarkerne ejes af Perrone familien. De ligger i kommunen Santo Belbo, Castiglione Tinella og Coazzolo. Den dyrkningsmetode de bruger, er Simpel Guyot beskæring med Piemontesisk spore. Det giver en ny druehøst hvert år.
Du kan læse mere om Fabio Perrone på deres egen hjemmeside her.