Fabio Perrone

Perrone familien har med stolthed og passion drevet vingården i flere generation. Nogle af vinmarkerne ejer de og andre lejer de. Gården blev grundlagt af Mario Perrone og hans søn Mauro i 1970’erne, hvor de første vinflasker også blev produceret. Fabio Perrone fulgte i sin fars og farfars fodspor, og trådte ind i virksomheden i begyndelsen af 2000, efter han havde gået på vinskole i Alba.

Alle dele af deres produktion foregår ved håndkraft. Vingården bliver drevet med engagement og den yderste respekt for miljøet for at opnå den bedst mulige kvalitet for druerne.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

Området

 

Fabio Perrone er lokaliseret i byen Santo Stefani Belbo, der er bedre kendt som fødestedet for forfatteren Cesara Pavese. Når du går fra byen og op mod de omkringliggende bakker, kommer du til en lille landsby, Valdivilla, hvor der bor omkring 250 mennesker. De er næsten alle sammen landmænd, der har dyrket skrænterne i generationer. Takket være deres passion, bliver der produceret Moscato d’Asti.

 

Virksomheden består af 19 hektar vinmarker, der ligger omkring vingården, hvor druerne bliver forvandlet til skøn vin.

 

Fabio Perrone

Piemonte

Vinregion

I det nordvestlige hjørne af Italien med grænse op mod Frankrig finder du Piemonte, der er en af de største og bedste vinregioner i Italien. ”Piemonte” betyder for foden af bjerget, hvilket refererer til beliggenheden nær Alperne. Picollo Ernesto ligger i Rovereto. I Piemonte er der blevet dyrket vin siden antikken, hvor grækerne bragte de første druer med sig.

De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående. Klimaet er temmelig specielt med kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. Bakkerne i Langhe og Monferrato, der står for næsten al regionens vinproduktion, bliver ofte pakket ind i tykke tågebølger. Tågen bliver kaldt Nebbia. Det er også derfra egnens bedste druerne, Nebbiolo, har deres navn. Jorden er fortrinsvis præget af mergle og ofte blandet med sand og kalk.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

Fabio Perrone