Alkoholfri cocktails

    Der kan være mange grunde til at enten du eller en af dine gæster har valgt alkoholen fra. Men det behøver ikke begrænse kreativiteten i de drikkevare, der bliver serveret til festen, midaggen, fødselsdagen eller en eftermiddag på tereassen. Alkoholfri cocktails bliver tit lavet på friske ingredienser som sirupper, juice og frugt. Det giver kompleksistet og variation i både smag, farve og konsistens - præcis ligesom klassiske cocktails. Herunder har vi samlet en række alkoholfri cocktails fra Giffard, du kan give dig i kast med. 

    Du kan finde hele vores udvalg af alkoholfriprodukter her.

    West side 

    Opfundet med afsæt i den mytiske South Side or East Side har West Side den perfekte balance mellem sukker og syre. 

    Du skal bruge:

    En shaker

    50 ml Giffard Elderflower Alcohol Free

    10 ml citronjuice

    Knust is

    En mule mug

    Agurkeskiver 

    Giffard Elderflower Alcohol Free, citronjuice og knust is bliver smidt i en shaker. Shake hårdt og hurtigt. Strain indholdet over i en mule mug, pynt med garnish og server. 

    Ginger collins

    En Collins er en kategori af long drinks, der kan laves et glas ad gangen. Den består typisk af citronjuice, sukker og noget boblende. 

    Du skal bruge:

    50 ml Giffard Ginger Alcohol Free

    20 ml citronjuice

    15 ml Giffard White Sugar Cane Syrup

    Isterninger

    Fyld shakeren op med is og tilføj Giffard Ginger Alcohol Free, citronjuice og Giffard White Sugar Cane Syrup. Ryst vildt. Strain over i et highball glas. Garnish med det du foretrækker og server. 

    Paloma

     

    Paloma har mexikansk oprindelse. Det er en drink med et strejf af sukker for at balancere bitterheden fra grape. Limen giver et kick hen mod slutningen for at stimulerer dine smagsløg. 

     

    Du skal bruge: 

    50 ml Giffard Grapefruit Alcohold Free

    15 ml Giffard Agave Syrup

    25 ml limejuice

    Top op med danskvand

     

    Tilføj alle ingredienserne på nær danskvand i en shaker. Rysk voldsomt. Strain over i et highball glas og top op med danskvand og garnish. 

    Sex on the beach

    Den mytiske cocktail kom frem i 1987 i Florida under en varm og solrig påskeferie. Der findes mange variationer, men gennemgående er det, at sødmen fra fersken er en kontrast med syren fra ananas.

    Du skal bruge: 

    50 ml Giffard Pineappele Alcohol Free

    20 ml limejuice

    60-80 ml tranebærjuice

    10 ml Giffard Peach Syrup

    Tilføj ingredienserne til en shaker og fyld med is. Ryst vildt. Strain over i et highball glas, pynt med garnish og server.

    A midsummer night dream

     

    Cocktailen er lavet af Raphaelle Chaize, Giffard ekspert.

     

    Du skal bruge: 

    30 ml Giffard Passion Fruit Fruit for mix

    Lidt frisk ingefær

    5 ml Giffard Honey Syrup

    25 ml Lemonade Base Syrup

    30 ml ananasjuice

     

    Hæld ingredienserne i en shaker, og fyld shakeren 2/3 med is. Shake vildt i 7-10 sekunder. Strain over i et afkølet glas - dog uden isterninger i. Garnish og server

    Hibiscus iced tea

     

    Cocktailen er skabt af Sherine John, Passion F&B, Dubai.

     

    Du skal bruge:

    10 ml Giffard Black Tea Concentrated

    100 ml Hibiscus Te

    10 ml citronjuice

    10 ml Giffard White Sugar Cane Syrup

     

    Fyld glasset med isterninger. Hæld ingredienserne i glasset. Rør forsigtigt rundt i kort tid. Pynt med garnish og server. 

    Aviation 

    Aviation er en cocktail, der er baseret på en gin sour og så har den en let lilla og blå farve. 

    Du skal bruge: 

    50 ml Giffard Elderflower Alcohol Free

    20 ml citronjuice

    10 ml Violet Syrup

    Mix ingredienserne i en shaker med isterninger, og strain det over i et coupette glas. 

    Negroni

    Negroni er karakteriseret af noter af friske blomster og citrus. Den bliver lavet direkte i glasset på isterninger, og kan nydes som en aperitif. 

    Du skal bruge: 

    40 ml Giffard Elderflower Alcohol Free

    30 ml alkohol fri gin 

    5 ml Jasmine Syrup

    Hæld alle ingredienserne i et rocks glas og rør godt rundt.

    Green Sour

    Den her cocktail har en kraftfuld smag og en lokkende farve, der giver en anden dimension til cocktailen. Den har en umami smag. 

    Du skal bruge:

    50 ml Giffard Ginger Alcohol Free

    20 ml citronjuice

    15 ml Matcha Tea Syrup

    Top op med danskvand

    Hæld de tre første ingredienser i en shaker, strain i et highball glas og top op med danskvand.

    SPICY BLOODY MARY

    En perfekt aperitif til at starte en god frokost. Cocktailen vil vække dine sanser. 

    Du skal bruge:

    50 ml Giffard Ginger Alcohol Free

    10 ml Saffron Syrup

    15 ml limejuice

    Top op med tomatjuice

    Hæld alle ingredienserne i en shaker fyldt med is. Flyt væsken over i en anden shaker for at ilte cocktailen uden at fortynde den. Server den i et highball glas uden isterninger.

    Hemingway Daiquiri

    En Daiquiri er en forfriskende og syreholdig cocktail. Den findes i mange varianter, og den mest symbolske forbliver Hemingways. 

    Du skal bruge: 

    50 ml  Giffard Grapefruit Alcohold Free

    25 ml limejuice

    15 ml Cherry Syrup

    15 ml Giffard White Sugar Cane Syrup

    Tilføj alle ingredienserne til en shaker fyldt med is. Shake vildt. Strain over i et coupette glas. 

    Modern Sour

    En klassisk sour, der er forstærket med bitterheden fra grapefrugt og med blomstrende sødme fra hibiscus.

    Du skal bruge: 

    50 ml  Giffard Grapefruit Alcohold Free

    15 ml Hibiscus Syrup

    10 ml Giffard Egg White Syrup

    Top op med tonic

    Hæld de første tre ingredienser i en shaker med isterninger. Shake vildt. Shake en ekstra gang uden is. Strain over i et rocks glas. Tilsæt tonic.

    Mai Tai

    Coktailen med et tropisk navn. "Mai Tai Roa Ae" betyder "den bedste i verden". Elvis er set drikke en Mai Tai i filmen Blue Hawaii.

    Du skal bruge: 

    50 ml Giffard Pineappele Alcohol Free

    10 ml Orgeat Syrum

    25 ml limejuice

    10 ml Falernum Syrum

    Hæld ingredienserne i en shaker med isterninger og shake vildt. Strain over i et rocks glas. 

    Rome with a view

    Denne let syrlige og tørre cocktail har en sød urtebitterhed. Det er en ideel cocktail til en aperitif med lidt brus.

    Du skal bruge: 

    50 ml Giffard Pineappele Alcohol Free

    10 ml Bitter Syrup

    Top op med danskvand

    Mix de to første ingredienser i en shaker. Strain over i et highball glas. Tilsæt danskvand og server.

    På Giffards side kan du finde mange flere opskrifter på alkoholfri cocktails.