Tappero Merlo Domenico

Hos Tappero Merlo Domenico handler vindyrkning om respekt for miljøet og om at arbjede sammen med naturen uden at gå på kompromis med de naturlige og spontane balancer. For at opnå originale og autentiske resultater er det vigtigt at være loyal over for ens terroir. Derfor har de besluttet at bruge de traditionelle teknikker på en moderne måde ved at fokusere på de organiske egenskaber i jorden.

De bruger grøn-gødning med bælgfrugter, græs og urter til at forbedre frugtbarheden af den meget sure jordbund. Alle tiltag har lav påvirkning af miljøet, og hjælper den naturlig udvikling af spontan flora og fauna. I vinmarkerne kan du finde regnorma, biller, bier og skarabæer.

Gødningen er økologisk og egenproduceret. Alle vinstokke bliver kontrolleret og valgt fra det bedste lokale udvalg. Den daglige aktivitet i vinmarkerne er en konstant forskning og eksperimentering med lokale traditionelle teknikker.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

Piemonte

Vinregion

I det nordvestlige hjørne af Italien med grænse op mod Frankrig finder du Piemonte, der er en af de største og bedste vinregioner i Italien. ”Piemonte” betyder for foden af bjerget, hvilket refererer til beliggenheden nær Alperne. Picollo Ernesto ligger i Rovereto. I Piemonte er der blevet dyrket vin siden antikken, hvor grækerne bragte de første druer med sig.

De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående. Klimaet er temmelig specielt med kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. Bakkerne i Langhe og Monferrato, der står for næsten al regionens vinproduktion, bliver ofte pakket ind i tykke tågebølger. Tågen bliver kaldt Nebbia. Det er også derfra egnens bedste druerne, Nebbiolo, har deres navn. Jorden er fortrinsvis præget af mergle og ofte blandet med sand og kalk.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

Tappero Merlo Domenico