Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dutschke Wines

Det der i dag er kendt som Dutschke Wines blev i begyndelsen af 1930’erne købt af Oscar Semmler, Wayne Dutschkes bedstefar, en grund på 72 hektar. Da han overtog den, var kun to hektar plantet med vinstokke, resten blev brugt til malkekvæg. Semmler plantede flere vinstokke, men området blev stadig primært brugt som græsningsareal til kvæg. Semmlers søn Ken returnerede til Barossa Valley i de tidlige 1970’ere, efter at have været jægerpilot i Vietnam. Da Ken havde overtaget gården plantede han for alvor Shiraz vinstokke i 1975.

I dag er 45 hektar plantet med Shiraz. De andre vinstokke er Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Dengang blev druerne solgt videre til andre Barossa vinproducenter. Men i 1990 besluttede Ken og Wayne at beholde nogle af druerne selv, og så begyndte de selv at producere vine under navnet ”WillowBend”. Her fremstillede han vine på en blanding af Merlot, Shiraz og Cabernet.  Til at starte med var det planen, at produktionen ikke skulle være særlig stor. Da vinen fra 1998 blev frigivet, viste interessen sig at være så stor i USA, at Wayne så sig nødsaget til at skifte navn til ”Dutschke Wines”. Samtidig øgede han også produktionen af vin, så det passede med efterspørgslen. Sammen med navneændringen kom der også en produktion af nye mærker – GHR Neighbours Shiraz, St. Jakobi Shiraz og reservevinen Oscar Semmler Shiraz.

Tilbage i 1979 begyndte Wayne Dutschke at fremstille vin i Australien. I starten producerede han også vin i både Spanien og Californien, men det stoppede efter et par år.

I 2010 blev Wayne Dutschke kåret som Winemaker of the Year af Barons of Barossa. Dermed blev han en del af et eksklusivt lille selskab med nogle af de mest respekterede vinmagere fra Australiens bedste og mest kendte vindistrikt.

Barossa Valley

Barossa er beliggende i det sydlige Australien. Barossa Valley er det mest berømte vindistrikter i Australien. Området har fået sit navn efter der blev udkæmpet et stort slag mellem England og Frankrig under krigen i 1808-1814. Oprindeligt skulle regionen have heddet ”Barrossa”, men som følge af en stavefejl, kom det til at hedder ”Barossa”.

Tyskerne kom til Barossa i 1840’erne og de tog deres Riesling-drue med. Den er stadig en fremtrædende drue i distriktet. Ud over Riesling bliver der også lavet dejlige hvidvine på Sémillon og Chardonnay. Sémillon vinene er fyldige med en friskhed, der gør den oplagt at nyde på terrassen. Chardonnay vinene minder en del om dem, der bliver produceret i Chablis, Frankrig.

Hvad angår rødvine, så er det klart Shiraz, der tager føringen her. Barossa Valley undgik den store omgang vinlus, der raserede i 1800-tallet. Derfor kan du i dag finde nogle af verdens ældste Shiraz stokke her. De første blev plantet i 1840’erne. Shiraz er ikke den eneste rødvinssort, der klarer sig godt i Barossa. Det samme gør: Cabernet Sauvignon, Grenache, Mourvèdre, Petit Verdot og Merlot, hvor Merlot er en forholdvis ny spiller på markerne. Men den har allerede vist sig at klare sig fortrinligt, og de bedste kan måle sig med Pomerol i Frankrig.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde