Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

DIPLOMÁTICOS SORTIMENT

Diplomático har et stort udvalg af mange skønne rom. Ens for dem alle er, at de er lavet på deres helt egen sukkerrørsart, Caña Diplomática, fra destilleriets omkringliggende marker. Venezuela har de perfekte klimaforhold til at dyrke af sukkerrør med deres kombination af regnfulde- og tørre sæsoner, samt høje luftfugtighed, hvilket både naturligt vander jorden, og maksimerer sukkerkoncentrationen i sukkerrørene. 80% af Venezuelas sukkerrør kommer fra 100 km² af sukkerrørsmarker omkring Diplomáticos destilleri.

Efter sukkerrørene høstes, omdannes sukkerrørene til sukkerrørsmelasse og sukkerrørshonning, der er klar til fermentering. Fermenteringen forgår selvfølgelig også på destilleriet under nøje overvågning. Derefter er den ”rå rom” klar til destillering, hvor Diplomático anvender tre forskellige typer af destilleringsapparater, Barbet Column, Batch Kettle og Pot Still.

DIPLOMÁTICO RESERVE EXCLUSIVA

Siden dens lancering i 2004 har Reserva Exclusiva taget verden med storm. Den består af en blanding af 20% søjledestilleret rom og 80% rom, der er destilleret i pot stills, og derefter lagret i op til 12 år.

Smagen er kompleks og karakterfuld. Aromaer af appelsinskal og lakrids rejser sig fra glasser, mens smagen af forførende karamelnoter gør denne rom til noget særligt. Den smager framragende ”neat” eller med is, men du bør unde dig selv at lave et par klassikere med denne rom. Dit syn på for eksempel Old Fashioned eller Espresso Martini bliver aldrig det samme igen, når du har smagt dem lavet med Reserva Exclusiva.

DIPLOMÁTICO PLANAS

Planas er på alle måder en overraskende rom. Det klare udseende underspiller rommens fyldighed. Der er ligesom Mantuano blended af rom destilleret på pot stills, søjle og batch kettle, inden den lagret i op til 6 år. Lagring tilfører normalt farve, men en kulfiltrering betyder, at Planas kan hældes krystalklar på flaske. Rommen er opkaldt efter den dal, hvor destilleriet ligger: Planas Valley.

Smagen er overraskende intens for en klar rom. Den rummer elementer af tropiske frugter, kokos og kaffe, der samles i et særdeles elegant udtryk. Den kan nyde ”neat” eller med id, og hører du til dem, der ikke mener, at en Daiquiri kan blive bedre, så prøv lige at lave en Daiquiro med Planas.

DIPLOMÁTICO MANTUANO

Mantuano er en pragtfuld rom, der er lagret i op til 8 år op egetræsfade, der tidligere har været brugt til at lagre bourbon eller maltwhisky. Sukkerrørssaften destilleres i en kombination og søjledestillation, pot stills og batch kettle.

Smagen er kompleks med noter af tørrede frugter, vanilje og træ. Den balancerede smag afsluttes af et let tørt islæt. Mantuano er skøn i sig selv, men også fremragende i kraftfulde drinks som for eksempel Diplo Tai og Mary Pickford. Mantuano betyder adelsmand.

DIPLOMÁTICO NO1 BATCH KETTLE

Med destillery Collection gør Diplomático rommens verden større for alle. Destillery Collection gør dig klogere på fremstillings- og destillationsmetoder, og giver dig mulighed for at smage, hvordan de påvirker rommen. No1 er destilleret på en såkaldt ”Batch Kettle”, der blev bragt til Venezuela fra Canada i 1959. Fordelen ved denne destillationsmetoder er, at der bliver arbejdet med en afgrænset mængde, der recirkulerer i systemet, indtil destilleren er tilfreds med destillatet. No1 lagrer 6 år efter destillation, og der tilføjes ingen yderligere sukker efter lagring.

 

Smagen er anderledes end det, Diplomàtico ellers er kendt for. Her er ikke så sød en profil som vanligt, men det levner plads til noter af kirsebær, jordbær, banan og vanilje.

Rommen er kun produceret i et begrænset antal.

DIPLOMÁTICO NO2 BARBET

Med destillery Collection gør Diplomático rommens verden større for alle. Destillery Collection gør dig klogere på fremstillings- og destillationsmetoder, og giver dig mulighed for at smage, hvordan de påvirker rommen. No2 er destilleret på et fransk ”Barbet” søjledestillationsapparat i kobber. Denne type destillationsapparater er kendt for at producere frugtige udtryk og kan reducere nogle af de uønskede svovlforbindelser, der opstår under fermenteringen. Rommen lagrer efterfølgende i 4 år på bourbon- og whiskyfade.

Smagen er ligesom duften eksotisk og rummer nuancer af mange og passionsfrugt, og da der ikke er tilføjet sukker efter lagringen, fremstår rommen rank, man med god balance. Smagen rummer friske citrusnoter og en behagelig dybdefra fadet.

Rommen er kun produceret i et begrænset antal.

DIPLOMÁTICO NO3 POT STILL

Med destillery Collection gør Diplomático rommens verden større for alle. Destillery Collection gør dig klogere på fremstillings- og destillationsmetoder, og giver dig mulighed for at smage, hvordan de påvirker rommen. No3 er destilleret på et pot still-destillationsapparat, der oprindeligt har destilleret whisky i Skotland. Siden 1959 er der blevet produceret rom for Diplomàtico, og med No3 bliver det altså muligt at smage de karakteristika, som netop pot stills kan tilføre. Rommen lagrer efterfølgende i 8 år på bourbon- og whiskyfade.

Her er masser af krop, tropiske frugter og vanilje. Selvom der ikke er tilført sukker efter lagring, er der masser af karamelnoter, og kaffe- og chokolade-noterne fuldende rommens perfekte balance.

Rommen er kun produceret i et begrænset antal.

DIPLOMÁTICO AMBASSADOR

Når du for alvor skal forkæles, er der ingen vej uden om Diplomáticos Ambassador. Her bliver rommen lagret i egetræstønder i minimum 12 år, og de fade, der når den ønskede kvalitet, udvælges og blandes. Deredter lagret rommen i yderligere to år i Pedro Ximénez sherryfade, der tilfører yderligere kompleksitet til rommen. Ambassador hældes på flaske direkte fra fadene, så intet af rommens sjæl går tabt på vej til en lykkelig romdrikker.

Når du smager Ambassador, er du slet ikke i tvivl om, at du sidder med en helt særlig rom. Indledningsvis betages du af rommens aromaer: Port, tørrede frugter og chokolade vælter ud af glasset, og intensiteten og kompleksiteten aftager ikke, når du sætter læberne til glasset. Rosin, muskatnøs, kanel og ristet træ er blot nogle af de noter, du kan fornemme i smagen. Men den er så kompleks, at den vil opføre sig ganske anderledes, hvis den for eksempel bliver serveret som avec til en intens, frugtig espresso. Ambassador har det hele, og det er rom, du altid vil kunne gå på opdagelse i og finde nye, indtagende indtryk, indtil flasken er tom. Her er det virkelig blevet brugt get energi på at hælde så mange nuancer som overhovedet muligt i flasken, hvorfor vi decideret fraråder at blande den med noget. Overhovedet.

DIPLOMÁTICO SINGLE VITAGE

Al rom fra Diplomático er særlig rom, men nogle fade udvikler sig helt ekstraordinært. I de tilfælde, hvor Master Blenderen har nok fade i ekstraordinær kvalitet, har han mulighed for at skabe den vidunderlige Single Vintage. Den laves af rom, der alle er destilleret på kobber pot stills i det år, der er angivet på etiketten. Dernæst har de lagret i 12 år på bourbon- og single malt-fade, inden de blandes med henblik på at skabe rom med den personlighed, struktur og smag, Master Blenderen sigter efter. Endelig lagrer rommen i et år på spanske sherryfade, der giver rommen dens særlige finish.

Det større udvælgelsesarbejde og den større omhu, der lægges i produktionen, er tydelig i glasset. Vanilje-, kaffe- og chokoladearomaerne fylder lokalet allerede når du åbner flasken. Når du smager rommen, vidner kompleksitet og fylde om den ekspertise, der er lagt i alle produktionens led. Rommen er meget koncentreret, krydret og en anelse tørhed skaber en mere kompleks oplevelse, der først klinger ud, længe efter du har nydt de sidste dråber. Det vil næsten være synd at bruge den fænomenale vintage-rom i drinks. Den bør nydes ”neat” og i andægtighed.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Husk at vi fra den 3. juni indfører nye fragtzoner. Hvis I har nogen spørgsmål, så kontakt jeres salgskonsulenter. 

 

Hvis du hører til postnumre 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 eller 2900:

Her skal du købe for mindst 3.500 kr. for at opnå fragtfri levering. Ellers pålægges et fragtgebyr på 100 kr.

 

Alle andre postnumre forbliver uændrede. 

 

New delivery zones

From June 3rd, our delivery zones will be changing. If you got any questions please contact your salesperson. 

 

If your postal code is 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 or 2900:

Here, you need to make a purchase of at least 3500 DKK to qualify for free shipping. Otherwise, shipping  costs 100 DKK.

 

For all other postal codes not mentioned above nothing is changing.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket 2. pinsedag, den 20. maj for både afhentning og levering.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket Kristi Himmelfart, torsdag den 9. maj for både afhentning og levering.

Fredag den 10. maj holder vi åbent som vi plejer

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket på alle helligdage (28/3, 29/3 og 1/4)

Derudover holder vi åbent, som vi pleje – også lørdag den 30/3 for afhentning.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 25/3, 26/3 og 27/3.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co