Doktor Hyppolite Bonal havde en helt fantastisk viden om planter. Den viden brugte han til at lave en vin, der med hans ord skulle være "forstærkende, give komfort, vitalitet og være appetitvækkende."
Dolin Bonal
I 1865 skabte han Dolin Bonal. I Bonal bliver urter fra bjergene, appesinskal, cinchona og rødderne fra ensian infuseret i alkohol i flere måneder. Bonal er en del af Dolin-familien, og har været det siden Maison Dolin købte den af Hyppolite Bonal.
Siden den gang har Dolin Bonal været kendt som en krydret, urterig aperitif. Engang var den også meget populær blandt sportsmænd, og var en af de første sponsorer af Tour de France.
Bonal kan både nydes rent, og den kan blandes med cider, mousserendevin eller whisky.
Hvem står bag Dolin?
Kun to familier har været ved roret i Dolin-firmaet over en periode på 200 år. Nemlig familien Chavasse/Dolin og familien Sevez. Begge familier er meget involveret i det lokale Chambéry-liv, rodfæstet i lokalområdet og tro mod dets traditioner. Gennem gode og dårlige tider har mange medlemmer af disse familier spillet en rolle i at opbygge forretningen bl.a. med et bemærkelsesværdigt bidrag fra kvinder i en tid, hvor kvinder havde få friheder. Deres familiefirma har altid foretrukket menneskelige relationer frem for masseproduktion, og har valgt at arbejde med et lille, kompetent team, som de kan stole på.
Du kan læse mere om Dolin her