Hos Jack Daniels udvælger man de bedste "barrels" til denne whiskey. Faktisk er det kun en ud af 100, som får lov til at lagre i 7 år på fadet inden den til sidst aftappes til Jack Daniels Single Barrel. Smagen er unik og med stor personlighed. En fantastisk Whiskey!
Jack Daniels Single Barrel baseres på en blanding af 80% majs, 8% rug og 12% byg malt. Til fremstillingen anvendes der helt unikt jern-fri vand fra en underjordisk kilde, som ligger ved destilleriet i Lynchberg. Mæskning og fermentering foregår som ved enhver anden Bourbon Whiskey, men det unikke for en Jack Daniels og det som adskiller whiskey'en fra en Bourbon er at den filtreres og dermed blødgøres igennem et 1 meter tykt lag kul. Denne unikke proces fjerner urenheder og gør den blødere - ja kort sagt, gør den til Jack D.
Man kan faktisk smage, udvælge og købe sit eget fad. Da hvert fad har en unik smag, så er det muligt at finde frem til netop sin foretrukne stil. Baggrunden for forskelligheden opstår fordi de enkelte fade ligger på forskellige positioner på lageret, nogle oppe, nogle nede – og dels har længden af lagringen og dels egetræet individuelle karakter i fadet en stor indflydelse og skab helt forskellige smagsoplevelser. Oplysninger om det enkelte fad kan du altid finde på etiketten.
Derfor er nydelsen af en Single Barrel altid en unik oplevelse.