Duft og smag har elegant fylde i Cantagallo Chianti Montalbano Riserva med Sangiovese druens rige karakter. Her giver modne, sure kirsebær fedme, fylde, kraft, krydret elegance og rygrad. Dette er en intens og blød vin med en levende og frisk syreholdig struktur, der giver lysten til det næste glas. Vinen kan nydes som helt ung – eventuelt efter en grundig iltning – men der er også råstof til en del år på langs, hvis man ønsker en mere afdæmpet frugt.
Vinen modner på ståltanke og franske egetræsfade i 12 måneder. Herefter 4-6 år på flaske. Det er en frisk vin.
Mere om Cantagallo Chianti Montalbano Riserva
Chianti Montalbano Riserva er lavet på de bedste Sangiovese druer. Den er ideel til grillet kød, vilde høns og krydrede oste. Vinifikationen foregår under kontrolleret temperatur, manolaktisk fermentering og herefter i en periode på 12 måneder ligger i en Allier durmast tonneaux. Til sidst ligger den på flaske i 12 måneder, før den bliver frigivet.
Tenuta Cantagallo
Tenuta Cantagallo har været ejet af Pierazzuoli familien siden 1970. Vingården dækker et område på 200 hektar med vin, oliven og skov. Stedet er placeret på Tascanas bakker mellem Firenze og Vinci. Vinstokkene er mellem 10 og 35 år gamle. For et par år siden plantede de 1 hektar med Colorino. Det gjorde de for at genindføre den historiske originale Toscana variant.
Toscana
Toscana strækker sig malerisk langs det Liguriske havs kyst i Italien, og er en af de mest prestigefyldte vindyrkningsregioner i verden. Toscana grænser op til regionerne i Ligurien mod nordvest, Emilia-Romangna mod nord, Marche mod nordøst, Umbrien mod øst og Lazio mod sydøst. På grund af geologiske og klimatiske forhold producerer vingårde i Toscana vine af høj kvalitet med et unikt præg. På de ufrugtbare kalkstensjorde i Toscana er vinstokkene forkælet med masser af sol og regn. Internationalt populærere vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Vino Nobile fra Montepulciano trives her.
Du kan læse mere om Tenuta Cantagallo og Toscana her