Carlos Morenos familien har været knyttet til mezcal siden begyndelsen af det 20. århundrede. I 2009 genoptog Carlos familietraditionen og slog sig sammen med 5. generations maestro mezcalero, Pedro Hernandez, for at skabe Koch El Mezcal de Oaxaca, med det mål at bevare og fremme mezcal-kulturen. Efter 10 års forretning har de nu integreret mere end 15 partnerskaber og 50 producerende familier i deres kollektiv. Hver batch vil variere, så tjek din flaske for specifikke detaljer.
[cta color="sand" link="https://sprit-co.dk/agenturer/tequila-agave-spiritus/koch-el-mezcal"]Her kan du læse mere om Mezcal el Koch.[/cta]
Smagen af Mezcal el Koch Espadin
Duft: Afdæmpet sød røg, der minder os om en pejs, med noter af overmodne frugter. Den er urtet og til sidst kommer et strejf af mint, violer og ananas.
På ganen: Lang holdbarhed af bagt ananas med noter af kokos, roser og friskskårne krydderurter. På midten af ganen smager du modne ferskener og kanel med strejf af hvid peber og en fin smag af sherrygele i slutningen.
Nyd din Mezcal el Koch Espadin neat eller i cocktails
Hvis du spørger de lokale fra Oaxaca, Mexico vil de sige, at den bedste måde at nyde mezcal på, er 'neat', i små slurke, altid ledsaget af lidt vand for at rense ganen og hydrere. "På denne måde kan du værdsætte de forskellige smage og aromaer fra den specifikke mezcal.
Men mezcal fungerer også fantastisk i cocktail, og er hurtigt blevet en favorit blandt bartendere verden over.
Cocktail er et relativt nyt emne for mezcal. At være en spiritus af stor kompleksitet er ikke altid let for alle. Mens mange bartendere vil gribe efter en klassiker som fx en Margarita, når de erstatter mezcal med en anden base spiritus, opfordrer vi jer til at være mere opfindsomme, når i bruger mezcal i jeres cocktails.
En cocktail baseret på mezcal skal være en blanding, der respekterer og forstærker smagen og aromaerne af drinken, så enhver, der tør lave en cocktail, bør vende din gane til at genkende kompleksiteten af mezcal.
En fantastisk cocktail der anvender mezcal er en version af den klassiske Last Word, også kendt som Last of the Oaxacans. Denne cocktail er lige dele af Mezcal el Koch Espadin, Luxardo Maraschino, Green Chartreuse og limejuice - rystet og hældt op i en coupe.
[cta color="sand" link="https://mezcalkoch.com/"]Mezcal el Kochs officielle hjemmeside[/cta]