Koch

    Formålet med etableringen af Koch El Mezcal er at fremme produktionen af traditionel mezcal, der er udviklet af dygtige mezcalmestre i forskellige områder af Oaxaca. Deres mål er at øge effektiviteten af mezcalprosuktionsprocessen og bevare den autentiske kvalitet og karakter, der er indlejret i denne traditionsrige drik.

    Mezcal har altid været en del af deres familiensomgivelser. Det er en indlejret i regionen. Det er en del af deres verdensopfattelse. Mezcal er en drik, der heler sjælen. Den følger dig også i dine sorger, og hvis du vil, kan den hjælpe dig med at glemme dem. Når et barn bliver født, bliver drikke de Mezcal. Mezcal bliver drukket for at rumme føleserne, fremme kreativiteten og fjerne bekymringer.

    Når du bliver født i Oaxaca, løber Mezcal i dine årer. “Vi opfatter mezcal som en levende enhed, hvor smagen, duften og teksturen er i konstant udvikling fra fremstilling til forbrug. Det giver mulighed for at påkalde sig terroiret, der henviser til regionen, agaveplanten og hænderne, der er involveret i dens skabelse.”

    Ordet Koch stammer fra det oprindelige navn for pulquero-agaven, Ferox-koch. Det var den første agaveplante, der blev brugt til at udvinde grundlaget for den mexicanske drik.

    Koch er den første variant af agavaceae, kaldet “mansor eller pulquero”. Den bliver brugt til produktionen af den mexicanske gærede drik kendt som pulque, en hellig drik for aztekisk kultur. Den blev produceret længe før det første møde med Europa.

    Oprindelsen af denne drik repræsenterer også opstarten på menneskets forbrug af agaveplanten. Derfor er navnet: Koch El Mezcal vigtigt. Det viser et tilhørsforhold til historien, oprindelsen og identiteten.

    Adrian er født i Rio de Ejutla, en landsby i regionen Valles Centrales i Oaxaca. Han producerer håndlavede mezcaler med to destillationer lavet af agave Barril, Tobasiche, Tepeztate, Arroqueño, Espadín og Coyote.

     

    Hans kone, Doña María, udover at vide alt om mezcal, forkæler sin familie og besøgende på særlige lejligheder ved at lave en udsøgt mole amarillo med taviche-peber og kaninkød, ledsaget af en grøn salat, håndlavet tortilla lavet på comal og ejuteca-pølse-tostadas.

    Lucio har fået overleveret al sin viden om mezcal fra sin far Adrian. Han er også født i Rio de Ejutla. Hele sit liv har han været vidne til og lærling i den håndlavede proces, og altid hjulpet sin far. I dag er han godt i gang med at oplærer sin egen søn, Diego Efrain, til at følge i hans fodspor en dag.

     

    For Lucio bør mezcal nydes lidt efter lidt for at lære dets karaktetiske at kende. Han repræsenterer en af de nye generationer dedikeret til mezcalproduktion i Rio de Ejutla og er meget bevidst om sit ansvar som producent.

    Født og opvokset i Santa María Zoquitán, Tlacolula, Oaxaca, har Ranulfo 50 års erfaring. Han er en institution inden for produktionen af håndlavet mezcal. Siden han var 12 år gammel, har han arbejdet med sine forældre og er blevet lært op i mezcal traditionerne.

     

    Don Ranulfos billeder udtrykker altid store følelsesmæssige udtryk gennem hans øjne og rynker, der er et vidnesbyrd om hans liv. Det mezcal han destillerer skal have tre omgange – det er hårdt arbejde, men til sidst fylder det Ranulfo med tilfredshed og stolthed.

    Isidro Damián er en del af den fjerde generation af mezcal-producenter i hans familie. I en anden meget ung alder begyndte han at hjælpe sin bedstefar, der viste ham hemmelighederne ved destillation i lerpotter.

    Damián er kendt for at være meget omhyggelig og ordentlig. Han har et lille hemmeligt laget af helt specielle partier, som han kun tager frem, når noget besøger hans plantage. Det gælder for eksempel Coyote-agave mezcal destilleret med ananas.

    Han er stolt af at modtage besøgende på sin plantage, så han kan vise verden frugten af sin forfædres arv.