Heinrichshof Riesling Feinherb er en frisk Riesling, som kommer fra nøje udvalgte Riesling-druer fra forskellige parceller i området omkring Zeltingen. Her er markerne perfekt eksponerede sydvest, og terroir giver en fantastisk mineralitet. Heinrichshof Riesling Feinherb kaldes Riesling Feinherb, som er et forholdsvis nyt udtryk i Mosel. Friskhed og en let frugtsødme giver en vin, der er perfekt til lette fiskeretter, lyst kød eller blot som aperitif.
Producenten
Weingut Heinrichshof ligger i Zeltingen i midten af Mosel. På vingården ligger der et historisk kappel. De lokale kalder det for ”Det romerske kappel”, da det forlyder at romerne plejede at tilbede deres guder her. Vinmarken, hvor kappelet ligger er placeret på en syd vestlig bakke, der består af Mosels klassiske skiferjord. Det er her de dyrker deres Riesling. Vinmarken bliver dyrket med intensiv VSP system og bliver stok beskåret. Tradition og perfekt udført håndarbejde sikre vine med en stærk karakter fra denne top lokation.
Vingården bruger ressourcerne på en naturvenlig måde efter et princip om bæredygtig vindyrkning. Det gennemgribende og omhyggelige arbejde på vingården hele året i gennem, skaber et godt sundt miljø til druernes modning. Hver vinmark bliver plukket for sig selv. På en måde er det på forhånd bestemt, hvilken vin druerne skal blive til. Det sikre også, at druerne bliver høstet på det helt rigtige tidspunkt.
Riesling dominerer med fire femtedele af det område, hvor Weingut Heinrichshof ligger. Men Pinot Noir er i løbet af de senere år, blevet tilføjet til repertoireret. De tilbyder også andre premium vine lavet på Sauvignon Blanc og Chardonnay, som ligeledes trives i Mosel. Vinene fermenteres langsomt og køligt i kældrene og forbliver altid på deres egen 1000 liters fade indtil aftapning. I øjeblikket bliver fadene, der siden 1970’erne har karakteriseret Heinrichshofs vine, gradvist erstattet af 500 liters tonseaus fra Bourgogne.
RIESLING
Vinbønderne anser sig selv for at være Riesling-specialister med 5.446 hektar af druevarianten. Den sen modne, noble hvide drue-variant trives rigtig godt i Mosel. Den beskyttende dal gør området til det varmeste i Tyskland. De stejle bakker opsamler solens varme om dagen og frigiver den i løbet af natten. Vinstokkenes rødder stikker dybt ned i jorden for at finde vand og mineraler. Det gør, at der kan produceres unikke fine, frugtrige vine med en enorm dybde i smagen og en relativ lav alkoholprocent.