Weißburgunder Mandelberg
Vinen kombinerer kroppen, helheden og elegancen. Det er en meget ekspressiv hvid bourgogne. Farven er lysegul med gylden kompleksitet. Næsen bliver ramt af en klar frugt aroma som mirabelle og pærer. Du kan fornemme helheden fra Weißburgunder Mandelberg i munden. Det er en frisk vin, der har styrke og samtidig fremstår let.
Jorden er skalkalksten, der er omkring 200 millioner år gammel. Den består af ler blandet med små og store kalksten, som gør jorden tung. Solen opvarmer stenene om dagen, og afgiver varmen til jorden om dagen. Kalkstene er også ansvarlig for den høje andel af fri kalk i jorden. Kalkindholdet ligner det, der findes i Bourgogne og Champagne og er en ideel forudsætning for dyrkning af de hvide Bourgogne-sorter. Det store vandlagerkapacitet i denne tunge jord fører til et afbalanceret vandniveau over året, og det sikre dermed en optimal forsyning af væske til druerne.
Denne vin går godt til fjerkræ, fisk og skalddyr, pastaretter med en let sovs eller med urter. Vinen er også ekspressiv nok til at være god til lette kødretter. Den er bedst med en temperatur på mellem 8-11 grader.
Weingut Dr. Wehrheim
Læs mere
Weingut Dr. Wehrheim har produceret vin siden 1920, så det er en vingård fyldt med historie og traditioner. Fra begyndelsen har de produceret Riesling, hvid Bourgogne og Pinot Noir. I området omkring vingården er der unikke forhold med ekstremt heterogene jordstrukturer. Karl-Heinz og Franz Wehrheim, der er far og søn og i dag styrer stedet, er kendt for at lave ekspressive vine med en fin aroma, frugtagtig syre og en lang afslutning, hvor smagen af de særlige regionale forhold og terroir kan opleves i hver eneste tår. Med deres arbejde i vingården og i kælderen stræber Karl-Heinz og Franz efter at fremhæve de originale, naturlige egenskaber i deres vine.
Hvad er Weingut Dr. Wehrheims vision?
Weingut Dr. Wehrheim har et stort fokus på økologi og bæredygtighed. Deres topprioritet er kvalitet. Det mener de, de bedste opnår ved at følge de økologiske retningslinjer. Siden 2007 har de lænet sig op ad en biodynamisk dyrkning. Den miljøvenlige dyrkning skal bidrage til forbedringen af vinenes smag og samtidig også være bæredygtig, så den næste generation også får glæde af det. De typiske jordkarakteristika fra vinen kan smages bedre og mere præcist, efter der blev gået over til biodynamisk dyrkning. Især er gødning og jordforvaltning afgørende for biodiversiteten og CO2-budgettet. Vinen er blevet dyrket økologisk siden 2006.
Du kan læse mere om Weingut Dr. Wehrheim her.
Her kan du se vores udvalg af tyske vine.