Cécile Lebrun Pouilly Fumé vingårdene spreder sig ud på et 1320 hektar stort område. Det er placeret på højre side af Loire floden og vender mod Sancerre Vingård, som ligger lige på den anden side af floden. Denne appellation producerer udelukkende hvid vine. Terroir er en blanding af de to slags, der findes i det område: kalk og flint/ler. Kalk bringer en balanceret mineralitet mens ler giver vinen en mere rig fornemmelse og flint giver et hint af røg. Pouilly Fuméer lavet på 100% Sauvignon Blanc (også kendt som Blanc Fumé i området).
Hvordan smager Cécile Lebrun Pouilly Fumé?
Cécile Lebrun Pouilly Fumé gennemgår en temperaturreguleret fermentering på stålfade i 6 til 8 uger. Derefter modner de i 6 til 12 måneder. Så bliver de blended 8 til 14 måneder efter høsten og til sidst opbevaret på rustfrie stålfade. I vinificationen bliver der slet ikke brugt træ. Det er for at bevare friskheden og den fulde smag af Sauvignon Blanc.
Farven er bleg gylden-grøn. Næsen har en stor intensitet med en vifte af blomsterdufte. Noterne er forstærket og fremhævet af de minerale hint af flintesten. I smagen er den behagelig og livlig med god balance af frugtrig rundhed og noter af pære, grønne æble og citrus. Til sidst er den frisk og lemonadeagtig. Bør serveres som en aperitif eller sammen med fisk og skalddyr. For eksempel er den rigtig god til østers og røget laks.
Vingården Cécile Lebrun
Cécile Lebrun blev etableret I 1921, og ligger I hjertet af de centrale Loire vingårde. Lebrun har modtaget verdens omspændende anerkendelse for deres vine. Deres metoder er noget anderledes, end hvad man normalt ser. De har en filosofi med en streng udvælgelse af druerne kombineret med skræddersyede vinifikationer. Samtidig har de også en lang mindfuld aldring af vinene. Andelen af deres økologiske dyrkning stiger og det reflekterer – sammen med deres tætte samarbejde med anerkendte vinbonder – at de virkelig ønsker at lave fine vine på et bæredygtigt grundlag med respekt for naturen.
Deres vine hævder stilen ved at udtrykke deres terroir og kombinerer finesse og elegance. Men selvom vinene på grund af deres nøjagtige skarphed og balance er et match med produkter af høj pris, har de forpligtet sig til at tilbyde enkle vine til den bedste pris i forhold til kvaliteten.
Vinområdet Sancerre
Sancerre er et område i Loire. Det er der Sauvignon Blanc hører hjemme, på samme måde som Pinot Noir hører hjemme i Bourgogne. Alle vinområder har deres egne specielle særpræg. Her kommer terroirens udtryk frem. Så selvom druesorten er den samme, vil den smage forskelligt alt efter, hvor i verden den er dyrket. Sancerre er det bedste område til at dyrke Sauvignon Blanc.
Selve processen med at fremstille vin efterlader også klare mærker i vinene fra Loire. For at bevare Sauvignon Blanc vilde karakter og friskhed blive vine fra Sancerre siden hovedsageligt produceret på rustfrie stålfade. De afgiver nemlig ikke smag. Men i den anden del af Loire, Pouilly-Fumé, bruger de nogen gange egetræsfade.
Læs mere om Cécile Lebrun
Her finder du hele vores udvalg af franske vinhuse