For vinbonden Mark Barth, der driver Weingut Bart, er hans profession en kombination af præcision og følelser. Hans mål er, at hans vine skal gøre andre glade og give dem indre ro. For at opnå det, tror Mark Barth på gennemgående manuelt arbejde og at kontrollere kvaliteten. Naturligvis er alle druerne dyrket økologisk. Mark har på den måde tre hjertebørn: Riesling- og Pinot Noir-druer, Hassel-, Wisselbrunnen- og Schönhell-områderne og deres personlighed og hans mousserende vine. Vinene bliver modnet i en blanding af ståltanke og egetræsfade.
De tænker på den næste generation, når de plejer vinmarkerne. Det gør de ved at være miljøvenlige og handle bæredygtigt for at sikre en sund fremtig for vinmarkerne. Et af de tiltag Barth har gjort, er, at plante vilde blomster og urter mellem rækkerne af vinstokke. På den måde fremmer de biodiversiteten og giver jorden næring. De er i en proces af konstant udvikling, der søger både at forstå de individuelle krav fra vinmarkerne og støtte vegetationen, så de kan høste sunde druer af højeste kvalitet.
Her kan du finde Weingut Barth egen hjemmeside.
Rheingau
I over 800 år er der dyrket vin i Rheingau. Riesling trives særlig godt i tørre, stenede sydvendt bakker. Den overlever også kolde vinterdage og bruger den lange modningsperiode til at udvikle en fin frugtsyre og aromaer. Allerede i 1775 blev fordelen ved sen høst opdaget, og i dag er ”Riesling Spätlese” (sen høst) blandt områdets flagskibsvine.
I flere år har vine med ”First Growth” på labelen vist, at vinbønderne har sat sig selv nye og ambitiøse mål og har fyldt flaskerne med noget ekstraordinært. Disse vine kommer fra områder med klassifikationen ”Premier Cru”, og de bliver produceret og vinificeret ud fra nogle meget krævende og strenge kriterier.
Rheingau er et meget populært turistområde, hvor gamle klostre og slotte er storslået indlejret i vinlandskabet. Rheingau Riesling-ruten fører gennem maleriske vinlandsbyer over 120 km. Undervejs på ruten kan du få stillet tørsten i vin og se kulturelle og historiske seværdigheder. Der er blandt andet det bedst bevarede middelalderlige klosterkompleks i Tyskland – Kloster Eberbach.
Udvalgte anmeldelser
Gastromand: Bedst i test - 5 ud 6 stjerner til årgang 2019.
Fyldig og krydret næse med bivoks og fersken. Munden er spicy og harmonisk, nærmest hvidpeber-krydret og med god fylde. Fremragende.
På den her hjemmeside kan du læse mere om Rheingau.