Vintre Møller

    Vintre Møller Destilleri er placeret i et gammelt bryggeri på Midtsjælland. Ved bryggeriet af der en gammel vandmølle, der har produceret mel, garn, øl og andre dejlige produkter sinde 1374. Hos Hammer & Son høster de grynene og botanicals fra grundene omkring destilleriet. Området er naturbeskyttet og målet er at være så bæredygtig som overhoved muligt. Det betyder ingen pesticider eller gødning. Alt sammen uden at gå på kompromis med naturen. In Concordia Cum Natura!

    Vintre Møller laver både gin og vodka.

    Brønden taper grundvand i mellem lagene 10 meter under destilleriet. Det naturlige tryk , der opstår under disse forhold tillader vandet at flyde frit op gennem brønden. Vandet er en vigtig faktor i deres produktion. Med over 40.000 liter vand til rådighed, er de ikke bare selvforsynende, men har også nok til at dele med naboerne.

    Før de flyttede til Vintre Møller, producerede de prisvindende gin i både England og Danmark under navnene Hammer & Son og Frederiksberg Distillery. Her producerede de Geranium Gin, Old English og Frederiksberg Gin. I 2020 blev det første Vintre Møller produkt lancereret. Det var Green Meadow Organic Vodka, og den blev tildelt en guldmedalje ved Spirit Business Vodka Masters.

    Lige nu er de igang med at renoverer den 300 m2 gamle lade, så den kan blive til at state-of-the-art destilleri med plads til fermentering, smagning, undervisning og en søvendt terrasse til udendørs begivenheder.

    Tapnings faciliteterne er moderne og flexible og bliver kørt på grøn energi fra vindmøller. Vintre Møller er selvforsynede med vand, og henter arbejdskraften lokalt, det har gjort dem til kandidat til at blive “Årets Virksomhed” to år i streg.

    Det der bliver genbrugt bliver ikke renset med giftige rengøringsprodukter. Det at vedligeholde et højt niveau af hygiejne og kvalitet er deres drivkraft, og et overordnet mål de har, er, at bidrage positivt til klimaet inden 2023.

    Alle de processer Hammer & Son bruger til at lave deres forskellige spiritusser er præget af bæredygtige tanker. Ingredienser, emballage og arbejdskraft er nøje udvalgt til at leve op til de højeste standarder.

    Men Hammer & Son har taget bæredygtighed til nye højder med købet af Vintre Møller, der er beliggende i det midtsjællandske. Henrik Hammers nye mission er at skabe et stort dansk brand. Her vil han udgive 16 nye spiritus, som skal være så bæredygtigt som overhovedet muligt.

    Målet er, at ingredienserne bliver dyrket på anlæggets egen grund, strømmen vil komme fra møllen såvel som solenergi fra solceller på anlæggets tag. Ingredienser som ikke er muligt at dyrke selv, købes af omkringliggende lokale landmænd og forhandlere. Desuden vil de udelukkende anvende lokal arbejdskraft og lokale materialer til renoveringen af møllehuset.

    Kort sagt et storsindet og smukt projekt fra Henrik Hammer, der ønsker at gøre en forskel og være banebryder inden for spiritusbranchen, hvad angår bæredygtighed.