Dolin

    Dolin har hentet store dele af sin inspiration fra Alperne og indkøber sine ingredienser fra de omkringliggende bjerge i den franske region Savoie, for at skabe originale og smagsfulde opskrifter. Disse opskrifter er forblevet en hemmelighed til den dag i dag. Traditionen tro har destilleriet bevaret sine ældgamle produktionsmetoder med en stor kærlighed til terroiren.

    Denne tilgang bidrager til et fantastisk sortiment af produkter, som er blevet til et instinktivt valg for os, der sætter pris på kvalitet, autentisk smag og en ægte historisk herkomst.

    Kun to familier har været ved roret i Dolin-firmaet over en periode på 200 år: familien Chavasse/Dolin og familien Sevez,  som begge er meget involveret i det lokale Chambéry-liv, rodfæstet i lokalområdet og tro mod dets traditioner.

    Gennem gode og dårlige tider har mange medlemmer af disse familier spillet en rolle i at opbygge forretningen bl.a. med et bemærkelsesværdigt bidrag fra kvinder i en tid, hvor kvinder havde få friheder.

    Deres familiefirma har altid foretrukket menneskelige relationer frem for masseproduktion, og har valgt at arbejde med et lille, kompetent team, som de kan stole på.

    Dolins historie er tæt bundet til Savoie-regionen og især den franske by, Chambéry. Destilleriet har været vidne til nogle store historiske begivenheder, som fx d. 1. verdenskrig og bombningen af Chambéry i 1944.

    På trods af disse oplevelser har hverken Dolin- eller Sevez-familierne nogensinde overvejet at forlade Chambéry, hvilket siger meget om deres tilknytning til byen, Savoie-regionen og deres alpine arv. De nævner selv, at de skylder en stor del af deres succes til Savoyard-planterne, den friske bjergluft og de svimlende landskaber, der inspirerer dem hver dag.

    Af den årsag fremstilles alle Dolins produkter i Chambéry, ligesom de altid er blevet, og dét skal der ikke ændres på ifølge de to familier.

    Allerede i 1821 skabte Joseph Chavasse spiritus med stemningsfulde navne, såsom “Amour sans Fin” (Endless Love), “Lait de Vieillesse” (Milk of Old Age) og “Eau Napoléon” (Napoleon Water). Hans efterfølgere var ikke mindre fantasifulde, når det drejede sig om at opfinde nye drikkevarer. Alle var forskellige, men alligevel altid inspireret af en umættelig nysgerrighed for bjergplanternes hemmeligheder og den subtile alkymi, de tilbyder. I har dag Dolin stadig et overraskende stort udvalg af produkter for et destilleri af sin størrelse, foruden virksomhedens flagskibsprodukt, dets vermouth, der nu nyder et nyt liv på internationale markeder, og ud over de traditionelle produkter fortsætter de med at producere.

    Dolin har altid foretrukket at arbejde med lokale planteproducenter og hjælpe dem med at dyrke visse vilde alpine planter under trussel. Der arbejdes koncenteret med etiket-, pap- og glasleverandører i nærheden af Chambéry, og de få produkter, som ikke produceres på eget destilleri, kommer mindre end 30 km fra destilleriet.

    De lokale kunder har længe forstået denne filosofi og foretrækker at anvende produkter, der er lavet tæt på hjemmet. For så vidt angår forbrugere, opfordrer de til at genbruge glasflaskerne og papkasserne i genanvendelseskasser eller indsamlingssteder – og det samme gør vi hos Sprit & Co!