Mezcal er et produkt af terroir – den region, en mezcal kommer fra, er den primære faktor, der bestemmer dens smagsprofil. I Oaxaca er der 7 forskellige produktionsregioner. Alle deres mezcals kommer fra regionen Miahuatlán i det sydlige Oaxaca. Miahuatlán er et område, der er berømt i Mexico for at producere særligt høj kvalitet mezcal. De har en tendens til at være rene, klare og agave-fremtrædende. Mindre af de tunge røgede, olierede smagsnoter, mere af de søde, mineralske, frugtige og blomstrede smage fra agaven. Dette er smagen af Pensador.
Pensador bruger ingen kunstgødning på afgrødrene, ingen acceleranter i fermenteringen og ingen tilsætningsstoffer i den endelige sammensætning. Pensador er lavet af agave, vand og vilde gærtyper. De bruger 100% Capon agave – det betyder at de har stået på marken i op til to år efter modenhed for at opbygge sødme og overmodne funky smage. Alle mezcals er omkring 48% i alkoholstyrke. Det gør, at de ikke bliver særlig fortyndet, og at agavemagernes får mulighed for at skinne igennem med en klarere profil og en længere eftersmag.
Pensador donerer 10% af indtægterne fra hver solgt flaske til projekter i lokalsamfundene, hvor deres mezcal bliver produceret. De begyndte denne forpligtigelse i april 2021, og i april 2022 brugte de disse midler til at starte deres første lokalsamfundsprojekt. Det var nemlig at tage fat på problemet med vandbæredygtighed i San Isidro (hvor deres Ensamble bliver lavet). De har arbejdet sammen med beboerne i San Isidro samt profesionelle for at implementere landbrugspraksisser, som kan øge vandbeholdningen.
De har også gravet en ny fælles brønd for at løse den nuværende vandmangel med frisk vand tilgængelig for 20 familier i området. Baseret på denne forpligtelse og en bredere indsats for at behandle vores leverandører og kunder med omsorg og respekt, blev de i marts 2024 certificeret som B-Corp, hvilket gør Pensador til verdens først B-Corp Mezcal.