Med udgangspunkt i Agave planter af højeste kvalitet følger Los Siete Misterios de håndværksmæssige produktionsmetoder.
Ved høsten bliver kun de modne Agave planter, der er helt idelt har produceret en quiote, udvalgt. Derefter skæres Agaven fra plantens base for at sikre høje niveauer af sukker i den.
Agaverne bliver kogt i traditionelle underjordiske ovne lavet af jord og sten. De bruger lokalt træ som brændstof til bålet og placerer flodsten, der bliver ekstret varme, øverst. Først bliver træet lagt oven på stenene, derefter agave piñas, pressinger og jord i tre til fem dage.
Los Siete Misterios bruger en af to metider. Enter bruger de en håndskåret træhammer eller traditionelle chilenske Tahora-heste til at knuse agaven.
Derefter bliver saften og fibrene lagt over i store træfade, hvor de iltes. Den lokale temperatur og vilde gærstammer fermenterer agaverne naturligt. Der bliver ikke tilsat andet end rent kildevand.
Dobe Yej, Ensambles og Pechuga Mezcals destilleres i kobberkedler, mens Espadín, Barril, Mexicano, Arroqueño og Tobalá Mezcals destilleres i lerpotter.