Bigallet

    I 1872 oprettede Félix Bigallet en likør- og sirupfabrik på Avenue de Saxe i Lyon. Den gang var de beregnet til caféer, kroer og de nye handlende i den industrielle tidsalder. Dengang blev levering klaret med hestevogn. Til en start tilbød Félix bitter, amer, goudron og quinquina, og for at gøre smagen blødere blev de blandet med gomme og grenadinesirup.

    Stille og roligt fortsatte Bigallet deres udvikling ved at markedsføre sirup og likører til barer og restuaranter. I 1992 udnyttede de De olympiske lege i Albertville til at diversificere sig i butikkerne i skisportsstederne - turister elsker jo at tage en lille souvenir med hjem fra deres ferie. På den måde kom deres produkter til at ligge helt naturligt mellem pølserne og ostene i kufferter verden over.

    I 1998 udvidede Bigallet det traditionelle sirupsortiment med en række økologiske varianter. I dag finder du deres produkter i vinkældre, delikatesseforretninger, hjemmebarer og resturanter i det mester af verden.

    Gin Fizz Chestnut Coffee

     

    Nok til to glas.

     

    1 appelsin, 40 ml Bigallet châtaigne sirup, 80 ml gin, 10 kaffebønner, 1 flaske danskvan og knust is.

     

    Først tager du noget appelsinskal af med en skræller, hæld så Bigallet châtaigne og gin i hvert glas, tilføj kaffebønner og appelsinskal. Lad det stå i 10 minutter for at lade kaffebønner og appesinskal trække smag. Tilføj til sidst danskvand og isterninger.

    Smoothie Relax

     

    2 pærer - ikke for modne, 1 spiseske citronjuice, 400 ml mandel mælk eller almindelig mælk, 1 cm frisk ingefærrod og 30 ml Bigallet vanille.

     

    Skræl ingefæren.

    Tilføj alle ingredienser i en blender.

    Nyd den!

    Caramel cocktail

     

    40 ml Bigallet Caramel, 130 ml rom, 60 ml pærerbrandy, is, 1 flaske pærecider, 1/2 pære.

     

    Put karamel sirup, rom, pærebrandy og nogle isterninger i en cocktailshaker. Ryst i et par sekunder. Hæld indholdet over i to glas. Top op med pærecider. Skær pære i stænger og pynt glassene.