Single malt får sit navn, netop fordi det kun kommer fra ét destilleri.
Én produktion bliver til én bestemt type single malt. Derfor behøver man ikke at have mix fra andre typer.
Single malt laves af helt rene sorter af enten eksempelvis rug eller byg uden at være en blanding af forskellige sorter. Desuden kan single malt ofte have unikke særpræg, da de netop smager af det sted, de kommer fra og måden, hvorpå man laver det hos det enkelte destilleri.
Hos Clan Denny tapper de deres Single Cask Single Malts fra hele Skotland, hvilket inkluderer samtlige whisky distrikter (the Scottish Lowlands, Highlands, Speyside, Campbeltown og Islay). Hver enkelt fad har sit eget tydelige “smagsfingeraftryk”, som aldrig kan direkte reproduceres. Så nyd deres Single Casks så længe de er på lager!
Fra Clan Dennys lagrede Single Cask Single Grain Whisky kan du forvente en lækker, sirupagtig sødme og tydelig fruity karakter som et resultat af mange år på de fineste egetræsfade under modningen.
Men hvad er single grain whisky?
- Single grain whisky, er whisky, som er lavet i et single destilleri fra maltede korn. Det er ofte fra byg, majs eller hvedekorn.
- Størstedelen af single grain whiskyer bliver fremstillet i Skotland, hvoraf navnet kommet; single grain scotch whisky.
- Er der tale om single grain scotch whisky har de lagret i mindst 3 år og har en alkoholprocent på minimum 40 %.
Når man taler om skotsk whisky, så er Skotland opdelt i 6 overordnede whisky-regioner. De har hver sine egne genkendelige karakterer. De forskellige regioner er vist på kortet venstre.
Vores sortiment af Clan Denny Regional Malts omfatter en Speyside Single Malt og en Islay Single Malt. Begge er oprigtige “small batch” aftapninger. Begge udtryk er pakket ind i premium emballage, hvilket er ideelt som gave, til en du holder af.
Nedenstående kan du finde vores to varianter af regional malts og læse mere om, hvad der gør dem unikke på markedet:
Douglas Laing er hjernen bag Clan Denny og er et uafhængigt, familieejet selskab. De er stolte over at have en gammeldags og håndværksmæssig tilgang til deres Scotch Whisky.
Douglas McGibbon kom til Skotlands fastland fra det kendte whisky-mekka “Isle of Islay” til Glasgow i slutningen af 1890’erne. Det var hans barnebarns datters mand, der lancerede firmaet i 1947. Siden da har Morag McGibbons familie været involveret.