Boatyard

Boatyard er et relativt nyt destilleri fra de smukke omgivelser i Nordirland. Deres exceptionelle fokus på kvalitet og bæredygtighed skinner stærkt igennem det færdige produkt. Destilleriet er drevet af McGirr familien samt flere folk fra lokalsamfundet, hvis nordirske sjæld også kan smages i ginnen.

Hvem er boatyard?

Boatyard er et selvstændigt familiedrevet destilleri beliggende i de smukke omgivelser ved kysten i Fermanagh, Nordirland. Her kastede sømænd anker tilbage tiden for at få repereret skibet  og få et bad og lidt at spise. Herfra kommer destilleriets navn, Boatyard.

 

Læs mere om Boatyard her

 

Boatyards spændende historie

Destilleriets historie begyndte i 2013, da grundlæggeren, Joe McGirr, startede planlægningerne af det nye destilleri. Joe er uddannet inden for spiritusbranchen og har 10 års erfaring fra branchen fra sin tidligere arbejdsgiver, The Glenmorangie, som er et anderlkendt skotsk detilleri.

I sin tid hos det skotske destilleri drømte Joe om at starte sit eget destilleri beliggende i sin hjemstavn i Nordirland. Spoler man 3 år frem til 2016, blev hans drøm til virkelighed og Boatyard Distillery var åben for business.

 

Fokus på bæredygtighed hos Boatyard

Boatyard Distillery sidder stolt ved bredden af destilleriets forbiløbende flod, Lough Erne. Denne indstilling af ægte naturlig skønhed giver destilleriets drift dagligt en ekstra stærk påmindelse om, hvor vigtig bæredygtighed er. De spiller en vigtig rolle i lokalsamfundet, og er forpligtet til at være kulstofneutrale senest i 2023.

Boatyard-flasken er lavet af flintgenbrugsglas. Den anvendte kork er både naturlig og ikke-lakeret, lavet af træ fra økologiske og bæredygtigt forvaltede skove i Portugal. Deres label, som de er meget stolte af, er produceret af den sidste britiske papirfabrik (James Cropper) og er lavet af genbrugspapir.

  • Affaldsfrugt har en række anvendelser, når Boatyard er færdige med det. Nogle sendes for at blive komposteret, citrusjuice genanvendes i drikkevarer, der ofte bliver afleveret til lokale bartendere, og de har endda fået lavet lidt chutney og noget værftmarmelade.
  • Sloe bær går ind i en konserves.
  • Brugte botaniske stoffer fra destillation bruges til at fremstille en bønne-til-bar chokoladestang.
  • Eventuelt flydende affald går til anaerobe fordøjere, der giver elektricite.
  • De tønder, der blev brugt til Old Tom, er blevet genbrugt til møbler, og også nogle lokale bryggerier genbruger dem til brygning.
  • Køerne på McGirr-familiens gård modtager med glæde det brugte korn fra vodka-produktionen.
  • Visitkort er alle lavet af genbrugte Costa kaffekopper.
  • Vores filosofi om affald er at eliminere det, du vil kæmpe for at finde en skraldespand på destilleriet.

Kort sagt, så er der er ikke dét, som Boatyard ikke har tænkt over, når det kommer til KVALITET & BÆREDYGTIGHED.

Boatyards "Head Distiller"

Da Joe McGirr lagde planer om at åbne et destilleri i Fermanagh, var en af hans vigtigste intentioner at tilbyde jobs inden for lokalsamfundet. En af de store succeshistorier her var udnævnelsen af deres Head Distiller, Órlaith Kelm.

Órlaith Kelm

Órlaith er fra Belleek, som bogstaveligt talt er nede ad vejen fra destilleriet. Hun tiltrådte i 2018 som en mærker, men meget hurtigt begyndte en passion for destillation at vokse, og Joe kunne se dette potentiale, hvilket resulterede i en eventuel succession gennem rækkerne.

Joe foreklarer, at deres destillationsmetoder har brug for den menneskelige berøring. For eksempel er hendes fine næse vigtig under afskæringsprocessen for at opnå den bedste kvalitet samt sikre konsistens.