Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

PRODUKTION AF DIPLOMÁTICO

Destillationen er en måde at forædle råvarerne på, men det er ikke gjort med det. Diplomáticos udtryk er også skabt af udvælgelse, blanding og lagring. Hos Diplomático er det arbejde lagt i hænderne på deres Maestro Roneros, der i dag består af tre eksperter: Tito Codero, Gilberto Briceño og Nelson Hernàndez. Tito Codero er flere gange kåret som årets Maestro Ronero på verdensplan. Tilsammen har de vundet et hav af priser for deres fantastiske rom.

RÅVARER

Det hele begynder med det reneste vand og de sukkerrør, der så idyllisk vokser omkring destilleriet ved Andesbjergenes for i Venezuela.

Sukkerrørene høstes og presses til en saft, som ved beskeden indkogning bliver til et produkt, der kaldes sukkerrørshonning. Koges sukkerrørshonningen yderligere, krystalliseres sukkeret ud. Jo længere tid væsken bliver kogt, jo mere sukker bliver der kogt ud. Samtidig koncentreres den resterende væske, indtil den bliver tyk, mørk melasse.

Diplomático produceres af enten sukkerrørsmelasse eller sukkerrørshonning. Melasse bruges til at skabe de lettere udtryk, mens sukkerrørshonning bruges til at skabe de mere komplekse rom.

FERMENTERING

Sukkerrørshonningen eller melassen fortyndes med vand, og der tilsættes gær. Gærens kvalitet og sammensætning har en stor betydning for det endelige resultat, og derfor passer de særdeles godt på den særlige gær, de bruger hos Diplomático. Gæren omdanner sukkeret til alkohol med en sådan intensitet, at det ser ud til, at væsken koger, man der er udelukkende gærens arbejde, der er årsag til bevægelsen.

DESTILLERING

Når væsken er fermenteret, og sukkeret er omdannet til alkohol, er alkoholprocenten ganske lav. Den bliver forøget under destilleringen. Diplomático bruger flere forskellige destillationsapparater, der alle fremelsker forskellige smagskomponenter i den færdige rom. For eksempel bliver der brugt forskellige former af kolonnedestillation til de lettere rom. Batch Kettle bliver brugt til de mere komplekse rom, mens der bruges pot stills til de mest komplekse rom.

Destillering er en måde at adskille alkohol og smagskomponenter fra vandet. Det sker ved opvarmning, der får den flygtige alkohol til at fordampe, inden den kondenseres til renere og dermed stærkere alkohol.

LAGRING

Diplomático bruger forskellige typer af fade til at lagre rommen i. Fade, der tidligere har været brugt til at lagre bourbon og maltwhisky, bruges oftest, men der bruges også Pedro Ximénez- og Oloroso-sherry-fade i forædlingen af Single Vintage og Ambassador-rommen. De varme dage og kølige nætter giver rommen optimale lagringsbetingelser. Når det er varmt, åbner træets porer sig, og lader rommen trænge langt ud i træet. Hvor det trækker aromaer og smagskomponenter ud. Om natten, når det bliver koldt, lukker træets porer sig igen og presser rommen tilbage – nu med smagskomponenter og farve fra træet.

BLENDING

Det er Diplomáticos Master Blender, der vurderer og udvælger de enkelte fade til den videre produktion. Lagringen er en kompleks procedure, hvor selv de mindste variationer vil påvirke det endelige resultat. Det betyder også at ingen fade er identiske efter lagringen. Det er derfor ingen let sag at blande de forskellige fade, så udtrykket bliver perfekt balanceret med de aromaer og smage, som Diplomático er berømt for over hele kloden.

SOLERA LAGRING

Som oftes bliver rom blandet sammen af forskellige årgange. Det er også tilfældet med Diplomático. Men hvor de fleste brands bruger Solera-metoden, går Diplomático en anden vej.

Ved Solera-metoden bliver tønderne fra de tidligere år fyldt op med rom fra det nye. Hvert år fordamper der nemlig omkring 6% af væsken, og så bliver tønderne fyldt op med ny rom, så de altid er fyldte. Der vil altså stadig være en del af rommen fra en årgang tilbage, men der er ikke noget krav om, hvor meget der er fra de forskellige år. Derfor kan du ikke vide, hvor meget 15 år gammel rom, der er i en flaske med 15 års Solera-rom.

Det system bruger Diplomático som sagt ikke. Her er hver eneste dråbe i en flaske mindst den alder, der står på flasken. Rommen bliver nemlig her først blendet, når den er færdig lagret.

Solera kommer fra det spanske ord for gulv “suelo”. Altså betyder Solera-rom “gulv-rom”. Når du køber sådan en flaske skal du vide, at alderen, der er angivet på flasken, ikke henviser til hverken gennemsnit eller en fast årgang, men derimod til alderen på den ældste rom, der er brugt i blandingen.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Husk at vi fra den 3. juni indfører nye fragtzoner. Hvis I har nogen spørgsmål, så kontakt jeres salgskonsulenter. 

 

Hvis du hører til postnumre 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 eller 2900:

Her skal du købe for mindst 3.500 kr. for at opnå fragtfri levering. Ellers pålægges et fragtgebyr på 100 kr.

 

Alle andre postnumre forbliver uændrede. 

 

New delivery zones

From June 3rd, our delivery zones will be changing. If you got any questions please contact your salesperson. 

 

If your postal code is 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 or 2900:

Here, you need to make a purchase of at least 3500 DKK to qualify for free shipping. Otherwise, shipping  costs 100 DKK.

 

For all other postal codes not mentioned above nothing is changing.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket 2. pinsedag, den 20. maj for både afhentning og levering.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket Kristi Himmelfart, torsdag den 9. maj for både afhentning og levering.

Fredag den 10. maj holder vi åbent som vi plejer

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket på alle helligdage (28/3, 29/3 og 1/4)

Derudover holder vi åbent, som vi pleje – også lørdag den 30/3 for afhentning.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 25/3, 26/3 og 27/3.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co