Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Podere Ranieri

Der er en vej i Toscana, der går igennem en dal, som er formet af bakker dækket med middelhavskrat. Jorden er fast og landmændene ved hvad, der skal til for at holde den ved lige, så den ikke går død. Området er frodigt og rigt på mineraler – der plejede at være minedrift her. Havet er tæt på og Mistralen blæser fra bugten – frisk, fugtig og saltet.

På denne vej, omringet af heste, oliventræer og musvåger finder du Podere Ranieri og deres vine. Deres job er at bevare den skønne naturlige arv, at beskytte de gamle vinmarker og at frembringe områdets unikke egenskaber.

Vin er levende, og når du åbner en flaske, er det ligesom, når du afslører en hemmelighed. Vinbondens flaske fortæller om et liv brugt mellem rankerne. Du finder den tålmodighed, der har kultiveret råvarerne og taget sig af frugterne.

PODERE RANIERI

Området er stort, og det giver en stor variation i jordbunden. Undergrunden er leret og overfladen er sandet. Det ligger 15 km fra Gulfen. Der er varme somre og fugtigheden bliver i jorden med hjælp fra vinden, der kommer med salt og fugt. Markerne ligger 60 meter over havet. Der er store udsving mellem dag- og nattetemperaturene, der kan svinge med op til 20 grader. Familien bor ved vinmarkerne for bedre at kunne overvåge dem, og handle ud fra det de ser og oplever.

Druerne gennemgår en overpumpning tre gange om dagen. Når 2/3 af sukkeret er lavet til alkohol, bliver væsken taget væk og tilsat igen. Vinen ligger med drueskallerne i 45 dage. Hos Podere Ranieri bruger de ike nye fade, men rengører derimod de gamle med damp.

De vil gerne have en tydelig stil og være i kontrol både i marken og i kælderen. Derfor er det også en selvfølge for dem, at de selv designer deres etiketter.

TOSCANA

Toscana strækker sig malerisk langs det Liguriske havs kyst i Italien, og er en af de mest prestigefyldte vindyrkningsregioner i verden. Toscana grænser op til regionerne i Ligurien mod nordvest, Emilia-Romangna mod nord, Marche mod nordøst, Umbrien mod øst og Lazio mod sydøst. På grund af geologiske og klimatiske forhold producerer vingårde i Toscana vine af høj kvalitet med et unikt præg. På de ufrugtbare kalkstensjorde i Toscana er vinstokkene forkælet med masser af sol og regn. Internationalt populærere vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Vino Nobile fra Montepulciano trives her.

HVAD KAN DU FORVENTE AF VINE FRA TOSCANA?

Det er typisk tørre vine, som fremstår lette i kroppen. En for nyligt åbnet og ung Toscana vin dufter af kirsebær, nogen gange sure kirsebær og ribs. I ganen kan du mærke den raske syre, der minder om røde bær og har en mere urtet karakter. Du kan finde mere koncentrerede vine blandt højt klassificerede vine som Chianti og Riservas fra Brunello og Vino Nobile. De har en rigere, mere fuld aroma med balancerede tanniner.

VINE OG DRUESORTER

Blandt de mest kendte og mest vigtige vine er Chianti Classico. Druerne kommer fra den samme region i Toscana og bliver kun dyrket i et meget afgrænset område mellem Siena og Firenze. Sangiovese druen, der er grundlaget for størstedelen af Chianti blendet, er en drue med en tynd skal, så den laver gennemsigtige vine. Det er en robust men frugtrig vin, der blandt andet er kendt for en aroma af sure kirsebær.

Brunello er den dyreste af de klassiske Toscana vine. Den skal modne i mindst 24 måneder på træfade, og den må ikke frigives før begyndelsen af det femte år efter høsten. Den er lavet på Sangiovese druer, og følger de strenge DOCG regler. Vin Santo er den typiske dessertvin fra området. Den er lavet på Trebbiano og Malvasia. Druerne bliver hængt op og tørret. Efter presningen modner vinene i mindst tre år på små træfade.

I Toscana bliver der dyrket Sangiovese på over 100.000 hektar, således optager den mere end 10% af Italiens vingårde. Vinen indeholder en masse tannin og syre, men forholdsvis lidt farve. Det er hoveddruen til Chianti og Brunello di Montalcino. Til Vino Nobile di Montepulciano bliver der brugt Prugnollo Gentile. Canaiolo og Merlot er også repræsenteret i regionen sammen med Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Til hvidvine bliver der brugt: Vermentino, Malvasia, Trebbiano, Chardonnay, Pinot Grigio, Moscato og Vernaccia.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde