Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Picollo Ernesto

Picollo Ernesto er placeret mellem bakkerne, der omkranser byen Gavi. Klimaet her er mere middelhavsagtigt end i norden. Her er den konstante havbrise en fordel, der er unik i det sydlige Piemonte. Picollo Ernestos vinmarker er omkring 260 meter over havets overflade i et af de mest prestigefyldte områder i appellationen. Deres 16 hektar jord er udelukkende plantet med Cortese, der er en hvid drue med højt syreindhold, der passer perfekt til det nordlige Italien.

Cortese trives i svære jordbunde, tørt klima og med meget sol. Alt sammen noget som Rovereto har at byde på. Stort set alle Picollos vinmarker vender mod syd, og jorden har en høj koncentration af ler og mergel. Det giver en vandbeholdning, der rækker til hele året – selv når sommeren er varmest.

 

Lorenzo Picollo grundlagde vingården i 1945. Vinproduktionen og dag-til-dag ledelsen blev overdraget til hans søn Ernesto, og bliver nu varetaget af hans barnebarn Gianlorenzo. Gianlorenzo viderefører familiens arv med stor succes samtidig med, at han er innovativ. Alle druerne til Picollos vine bliver høstet ved håndkraft. Vingården er for nyligt blevet moderniseret, men processen forbliver traditionel med sparsom indgriben i vinfremstillingen og ingen kunstige pesticider eller herbicider bliver anvendt i vinmarkerne.

Piemonte

I det nordvestlige hjørne af Italien med grænse op mod Frankrig finder du Piemonte, der er en af de største og bedste vinregioner i Italien. ”Piemonte” betyder for foden af bjerget, hvilket refererer til beliggenheden nær Alperne. Picollo Ernesto ligger i Rovereto. I Piemonte er der blevet dyrket vin siden antikken, hvor grækerne bragte de første druer med sig.

 

De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvine som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.

 

Landskabet er smukt og enestående. Klimaet er temmelig specielt med kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. Bakkerne i Langhe og Monferrato, der står for næsten al regionens vinproduktion, bliver ofte pakket ind i tykke tågebølger. Tågen bliver kaldt Nebbia. Det er også derfra egnens bedste druerne, Nebbiolo, har deres navn. Jorden er fortrinsvis præget af mergle og ofte blandet med sand og kalk.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde