Nordic Ethanol

Nordic Ethanol er en dansk produceret spiritusserie, der udelukkende bruger økologiske ingredienser. Serien bliver lavet af Jonas og Nicolai i København på deres eget destilleri, Nordic Ethanol.

Jonas og Nicolai har en fælles kokkebaggrund og solide erfaringer fra forskellige danske Michelin-køkkener. Derigennem har de udarbejdet deres produkter med en kompromisløs tilgang, hvor forståelsen for smag, og hvordan forskellige smage påvirker hinanden, har været dét, der har drevet værket. Deres passion og faglighed er garantien for deres fantastiske håndværk, hvilket resulterer en skøn kvalitet.

Formålet med Nordic EtOH er at skabe produkter, hvor der hverken er sparet på det indre eller det ydre. Tilbage står en spiritus, der uden tvivl tilbyder værdi for pengene – uden der på noget tidspunkt er gået på kompromis.

 

Her kan du finde Nordic Ethanols egen hjemmeside.
Nordic Ethanol er en dansk produceret spiritusserie

Nordic EtOH

 

Nordic EtOH er en 100 % økologisk og dansk produceret spiritusserie, der er udviklet og lavet af Jonas og Nicolai. De holder til i København på deres destilleri Nordic Ethanol. Som grundlæggere og Master Destillers har de haft et ønske om at skabe en kvalitetsbevidst produktserie, som er dedikeret til den kvalitetsbevidste forbruger. Der er fuld tryk på smagen!

 

Jonas og Nicolai har slået kløerne i Emil, der fuldender holdet med sine mange års erfaring i barbranchen. Sammen har de tre en vision og stærk tro på, at de kan berige deres kunders tilværelse med unikke smagsoplevelser. De har et mål om at bidrage til en spirituskultur, hvor der bliver drukket mindre, men af bedre kvalitet. Hvor smagen kommer først.

 

Nordic Ethanol gin i dejlig cocktail

Principper

 

Nordic EtOH driver en virksomhed ud fra en stærk håndværksfaglig stolthed og en kvalitetsbevidst intresse, hvor smagsindtrykket altid kommer i første række. Deres mål er at lave produkter med tyngde og indhold, der ligegyldigt rammerne kan skabe mindeværdige smagsoplevelser hos forbrugerne, om det er på en restaurant, bar eller hjemme i stuen.

 

Alt i alt vil de gerne bidrage til en spirituskultur, der bliver motiveret af kvalitet og kvantitet, hvor glæden ved smagen er større end effekten, og hvor kunderne oprigtigt kan stole på, at de har gjort deres bedste, og tilbyder det bedste.

 

Historie

Destilleriet skiftede navn til Nordic Ethanol i 2021 for at få en mere gennemsigtig identitet. Grundstenene blev lagt tilbage i 2018 af de oprindelige stiftere, Nicolai Sivgaard og Jonas Wulff. Dengang hed destilleriet SiWu Distillery – en sammentrækning af de to stifteres efternavne.

 

De to stiftere mødte hinanden på Resturant Kiin Kiin. Her fik de hurtigt bekræftet, at de begge havde et ønske og passion for at skabe deres eget smagsunivers og arbejde med produktion og smag. Fællesinteressen gik hurtigt fra samtale til handling, og i 2018 kunne de første dråber løbe ud af destillatoren.

 

Skiftet fra kokkeknive til kobberkedler var et uvant spring med en stejl læringskurve. Samtidig var der dog også noget genkendelighed i mange af processerne. Deres styrker ved produktfaglighed, kreativitet og smagspalet fra kokkefaget viste sig som værdifulde erfaringer, der gav mulighed for fremgang i et evigt voksende marked.

 

I januar 2022 startede Emil Vang som ny partner og medejer. Han har over 10 års erfaring som bartender. Siden 2015 har han drevet sit eget cocktailevent, som hedder Vang & Bar og siden 2019 en cocktailbar med samme navn. Jord til bar cocktails er en mærkesag for Emil, da han har fået økologien ind fra barnsben gennem morens landbrug. Derfra har han genereret en stor kvalitetsbevidsthed og indsigt i processerne før og efter et produkt er færdigt.

Nordic Ethanol

Produkter og opskrifter

Nordic EtOH laver både gin og akvavit af højeste kvalitet. Ens for begge typer alkohol, er, at basen er lavet på økologisk fem gange kolonne destilleret hvedesprit. Det giver en fuldstændig uforstyrret og helt ren alkoholbase, der indkapsler alle dufte og smage, som hver ingrediens bidrager med.

 

Ginnen er lavet efter London Dry-metoden, og botannikkerne bliver tilført i både kogekar og dampkurv. På den måde bliver ingredienserne udnyttet optimalt.

Begge akvavitter har tydelige nordiske og traditionelle udtryk men med små tvist, der giver dem en slagkraftig smagsprofil.

 

Du kan lave en række forskellige drinks og cocktails med Nordic EtOHs produkter.

 

Her finder du en række opskrifter og mere information om de forskellige produkter.

Nordic Ethanol