Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Domaine Sérafin, Bourgogne

Vine fra Christian Serafin er kraftige, koncentrerede og meget eftertragtede. Serafin er en af de huse, der høster senest i Gevrey-Chambertin området. Det gør, at vinene er fyldt med moden koncentreret frugt og en intens dyb krydret aroma. De gamle vinstokke, hvis alder er mellem 25-65 år gamle, beskæres kraftigt i foråret. Efter håndplukning sorteres druerne og 90% afstilkes. Når vinifikation er slut lagres vinene i 80% nye egefade. Vinene bør gemmes mindst i 5 år før de bliver åbnet.

Ejendommen blev grundlagt af Serafin Pére i 1947, og hans søn Christian satte sig ubesværet i førersædet i 1960erne. Familien startede med en parcel Gevrey Village, og her gradvist øget deres ejendom gennem årene. Efter et halvt århundrede har de endda strukket sig ud over landsbyen med parceller i Chambolle Les Baudes og Morey les Millandes.

Som mange af sine andre kolleger er Sérafin klar over vigtigheden af at behandle jorden på vinmarkerne sådan, at man opnår sundere planter og en højere druekvalitet. Metoderne i marken er derfor så økologiske som muligt. Ukrudtet bliver fjernet med lugning i stedet for ukrudtsmiddel. Det giver jordbundens mikroorganismer mulighed for at trives. Der sprøjtes så lidt som overhovedet muligt mod de forskellige sygdomme og skadedyr, som vinstokkene plages af fra tid til anden.

Fyldige vine i fornem Gevrey-tradition

Gamle vinstokke og lave udbytter er vigtige ingredienser i Sérafins opskrift på kvalitet. Vinstokkene beskæres kort og afknoppes i foråret for at holde deres høje produktivitet under kontrol. Om nødvendigt gennemføres en grøn høst i det øjeblik, druerne får farve, og verlus, vinstokkens anden udvikling af drueklaser, klippes møjsommeligt af for at undgå tab af værdifuld energi.

Vinifikationen sigter mod fyldige, velstrukturerede vine i fornemste Gevrey-tradition. Omkring 70 procent af råvaren afstilkes, og frugten gennemfører en kold maceration, før den gærer i rustfri ståltanke ved hjælp af de naturlige gærceller. Gæringen er en langvarig affære, som foregår ved op til 35 grader. Nye egefade indtager derefter en fremtrædende plads i lagringsprocessen. Vinene tappes på flasker uden hverken klaring eller filtrering.

Vurderinger

Domaine Sérafin er ratet “Excellent Producer” i Robert Parkers Wine Buyers Guide “He is one of the few true stars of Gevrey-Chambertin”

James Turnbull har skrevet om de 90 største Bourgogne vine og havde følgende med om Serafin:
“Domaine Sérafin, beliggende øverst oppe i landsbyen Gevrey lige under Cazetiers-marken, hører ikke til blandt de kendteste, for dets årlige produktion er lille og opkøbes hovedsageligt af schweizere, og samtidig har det ingen lang historie bag sig. Kvaliteten af vinene er fremragende, og skulle man møde den sjældne flaske, kan den købes uden mindste tøven.”

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde