Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Domaine Albert Seltz

Familien Seltz har dyrket vin i Mittelbergheim siden 1576, og i dag bliver den 11 hektar vingård drevet af 14. generation. Den nuværende bestyrer, Albert Seltz, overtog stedet fra sin far i 1980, da han kun var 19 år gammel. Derefter reducerede han produktionen med to tredjedele og gjorde den sidste tredjedel til økologisk landbrug. I kælderen blander han sig mindst muligt i fermenteringen og modningen. Albert Seltz dyrker Sylvaner, Riesling, Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Noir og Gewürztraminer. Albert har en særlig kærlighed for Sylvaner og var medvirkende til AOC’s oprettelse af en officiel Grand Cru Zotzenberg Sylvaner i 2005.

I 1971 blev reglerne for Grand Crus defineret og i 2005 lavede Domaine Albert Seltz sin første Grand Cru Sylvane. Fire hektar af deres jord ligger i Zotzenberg Grand Cru, der har en kalkstensåre, der optager varmen fra solen og modner druerne på en perfekt måde med essens og intensitet. Alle Albert Seltz vine er fulde af karakter og udtrykker stor diversitet mellem årgangene.

Vidunderligt terroir

Mittlebergheim er den eneste by, der dyrker Sylvane Grand Cru på deres ler-kalkstens terroir i Zotzenberg. Det har de gjort i mere end 80 år.

Alsace

Før det 13. århundrede var der mere end 100 vinlandsbyer i regionen. De blev brudt op under 30 års krigen på grund af hungersnød for at gøre plads til at dyrke hvede. Alsace var en del af Tyskland først og blev senere hen fransk. Efter den franske revolution blev Alsace opdelt i mindre områder og antallet af vingårde blev næsten fordoblet.

Alsace ligger i den nordlige del af Frankrig lige ved grænsen til Tyskland. Grænsen er formet af Rhinen, og har ofte fungeret som en forbindelse mellem de to lande. Tidligere har Alsace tilhørt Tyskland af flere omgange, og det er også derfor at flere vingårde i området har tyskklingende navne. Alsace har et mildt klima, hvor luften er kold, men solen skinner. Faktisk er der så solrigt, at det er her du finder Frankrigs tørreste vinregion med omkring 600 millimeter regn om året. Det tørre klima skyldes, at Vosgesbjergene beskytter egnen mod vesten vindens regnfulde skyer.

Vosgesbjergene er lavet på gnejs, granit, vulkansten og sandsten. Vinmarkerne vokser på en jord af ler, kalksten, vulkansk aske, skifer, kvarts, sandsten og ikke mindst kridt. Det gør vinene fra Alsace særligt gode til dem, der gerne vil forstå, hvordan geologien har indflydelse på vinens smag.

Alsaces vinproducenter tenderer til at være purister, og de arbejder mere med vinene i marken end i kælderen. Som oftest bliver vinene produceret på en unik version af en druevariant. Det gør det meget interessant at sammenligne vine lavet på samme druesort, men på forskellige vingårde, der kun ligger få kilometer fra hinanden.

Vine fra Alsace er primært hvidvine. Områdets sorter er primært Riesling, Gewürztraminer, Muscat og de tre forskellige slags Pinot’er. Pinot Noir giver to slags vine: en rødvin, der er lavet på 100 procent rødvin, og en mousserende vin, der er et blend af røde og hvide druer – en Crément d’Alsace. Vinen er ofte tørre, og de kan også være søde.

Alsace var den første franske region, der markerede deres flaske med druevarianten i stedet for regionens navn.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde