Dolin Vermouth Dry er lavet af en unik blanding af 15 planter og krydderier, der lægges i blød i en bestemt hvidvin, Ugni Blanc, ligesom de andre Dolin vermouths. Blandt de 15 botaniske planter findes absinth, brooklime, rose og appelsinskal, som er de mest kendte. Den præcise opskrift er forblevet en hemmelighed lige siden Dolin blev etableret flere hundrede år siden.
Dolin adskiller sig ved angiveligt at bruge en højere procentdel vin i sine produkter. Da Haus Alpenz, som distribuerer Dolin, fornyede sin amerikanske markedstilstedeværelse i 2009, blev mærket hurtigt populært i cocktailverdenen. I dag er Dolin stadig relativt billig – ikke så billig som f.eks. Martini & Rossi, men heller ikke så høj som Carpano Antica – hvilket gør det til et godt udgangspunkt for at udforske aromatiserede vine og spiritus.
Læs mere om det Franske brand her.
Hvordan smager Dolin Vermouth Dry?
Citronskal og let mentol møder næsen, når man åbner flasken. I glasset lukker vinen sig op, og man får en fornemmelse af de planter fra de franske alper, som den er baseret på. I munden opleves den fed, og den balancerer perfekt mellem en mandelsødme og citrusnoter. Sidstnævnte læner sig over mod det bitre og tilfører en livlig friskhed til oplevelsen.
Hvordan bør man nyde denne vermouth?
Denne franske vermouth kan serveres som en aperitif på is, hvilket er en traditionel drink før middagen i Frankrig, men kan også være en velsmagende ingrediens i mange cocktails, såsom James Bond's berømte Dry Martini eller en Manhattan.
Se her for inspiration til cocktails med vermouth fra Dolin.