Calle 23 Anejo 100% er dobbelt destilleret i traditionelle pot stills. Lagret i 16 måneder på tidligere Bourbon egetræsfade for at producere en glat, ren og levende smag med et strejf af røg.
Produktionen af Calle 23 Anejo 100%
Agaven til en Calle 23 koges langsomt i stålautoclaven i 7 timer, hvorefter temperaturen skrues ned de næste 3 timer for at sikre at agavens hjerte koges uden at plantens yderside brænder på. Fermentering til Calle 23 bruger ståltanke og forskellige gærsorter for hver type tequila. En type gær for blanco og en anden for reposado. Calle 23 arbejder målrettet med varierede gærsorter og lagringstider for at give hver tequilatype sin egen distinkte profil.
- Blanco'en er således skabt med to forskellige gærsorter for at udkrystallisere den sarte agavesmag.
- Reposado'en har en gærsort til fælles med blanco'en og anejo'en og en gærsort som er udvalgt specielt til reposadoen for at fremhæve den let krydrede smag, der hører en reposado til.
- I enhver Anejo er lagringen på træ en stor del af de smagsprofiler, der tilføres tequilaen. Her er det vigtigt at bibeholde de mest fremtrædende smagsnuancer, der går igen i både reposado'en og blanco'en, så man kan genkende tequilaen.
Calle 23 Anejo 100% smager af:
Medium mørk rav-farve, med en lækker lyse nuancer af træ, der fletter sig sammen med et rig strejf af let vanilje og kaffe. Forførende aromatisk, med en vellykket balance mellem urter og krydderier. Den formår at være glat og let, men alligevel virkelig karakterfuld. På tungen smager man noter af friskkværnet kaffe og tobak som en afsluttende oplevelse.
Calle 23
Sophie Decobecq blev født i Lille i det nordlige Frankrig, slutningen af halvfjerdserne. Hun blev tidligt tiltrukket af biokemi og læste det faget på universitet. Med en eksamen i rygsækken tog hun til Mexico og blev hurtigt meget optaget af Tequila 100% agave og agaveforædling.
I 2000 flyttede hun til Sydafrika, hvor hun var ansvarlig for produktionen af den lokale spiritus lavet af afrikanske agaver. Her mødte hun Julio Bermejo, den amerikanske tequila-ambassadør, som blev en kær ven og som åbnede San Franciscos verden af barer og cocktailsafficionados for hende.
I 2002 flyttede hun tilbage til Guadalajara, Mexico, hvor hun begyndte at komme ind i den maskuline verden af tequila. I begyndelsen som rene konsulentarbejder. I 2003 begynder hun at få ideen til det der senere skal blive til Calle 23 og begynder at udse sig de ingredienser og den sammensætning som hun drømmer om.
Sophie valgte højlandsagaver fra Jalisco, hvis frugtagtige og krydrede karakter appellerede til hende. Zapotlanejo bliver området hvor resten af processen kommer til at finde sted. Stor højde, med et varmt klima, blandet med nogle kraftige regnskyl især i regntiden, giver planterne en stor grad af sukker. 3 års hårdt arbejde og mange forsøg senere har hun sin egen tequila klar.
Calle 23 var klar i de 3 profiler af blanco, reposado og Añejo. Navnet "Calle 23" udspringer af et skilt Sophie Decobecq så på den anden side af gaden netop den dag hun følte sig klar til sige "Nu er min tequila færdig".