Sassomagno Sant'Antimo er sammensat af 60% Sangiovese, 25% Merlot, 10% Syrah og 5% Carbernet Sauvignon. Vinstokkene er 7-15 år gamle, og druerne bliver høstet i de sidste uger af september og første uge af oktober. Vinfremstillingen tager 15 dage i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på maks 28 grader. Herefter modner vinen i otte måneder på egetræsfade. Farven er intens mørklilla. Duften i Sassomagno Sant'Antimo er intens og kopleks med aromaer af røde bær og søde krydderrier som vanilje og pink peber. Smagen har en god balance mellem sødme og syre. Der er noter af frugt, der blander sig perfekt med vinens friske og afrundende afslutning.
Tenuta Fanti ejendommen, som har været ejet af Homonym-familien siden begyndelsen af 1800-tallet, har altid været anerkendt for produktionen af vin, ekstra jomfru-olivenolie og korn i området Montalcino, Toscana. I de tidlige 70’ere tog Filippo Fanti, den nuværende ejer, føringen af familievirksomheden, hvilket markerede et vigtigt vendepunkt. Senere kom hans datter Elisa med, og nu deler de ejerskabet af Tenuta Fanti. Filippo og Elisa besluttede at fokusere på kvaliteten af hvert trin i produktionsprocessen for vin og olivenolie. Han startede med at genplante vinmarkerne og oliventræerne, efter en omhyggelig markering af de mest egnede grunde inden for hans ejendom på 300 hektar.
Her kan du finde Tenuta Fantis egen hjemmeside.
Toscana
Toscana strækker sig malerisk langs det Liguriske havs kyst i Italien, og er en af de mest prestigefyldte vindyrkningsregioner i verden. Toscana grænser op til regionerne i Ligurien mod nordvest, Emilia-Romangna mod nord, Marche mod nordøst, Umbrien mod øst og Lazio mod sydøst. På grund af geologiske og klimatiske forhold producerer vingårde i Toscana vine af høj kvalitet med et unikt præg. På de ufrugtbare kalkstensjorde i Toscana er vinstokkene forkælet med masser af sol og regn. Internationalt populærere vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Vino Nobile fra Montepulciano trives her.
Hvad kan du forvente af vine fra Toscana?
Det er typisk tørre vine, som fremstår lette i kroppen. En fornyligt åbnet og ung Toscana-vin dufter af kirsebær, nogen gange sure kirsebær og ribs. I ganen kan du mærke den raske syre, der minder om røde bær og her en mere urtekarakter. Du kan finde mere koncentrerede vine blandt højt klassificerede vine som Chianti og riservas fra Brunello og Vino Nobile. De har en rigere, mere fuld aroma med balancerede tanniner.
Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.