Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino er lavet på Sangiovese druer, der vokser på vinstokkene, der er mellem 15 og 20 år gamle, og druerne bliver høstet sidst i september til starten af oktober. Vinfremstillingen tager 20-25, og foregår i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på maks. 26 grader. Herefter modner den i 12 måneder på egetræsfade, hvor 50% sker på små fade og 50% på store fade. Farven er lyd rubinrød. Duften i Rosso di Montalcino er elegant og frugtrig med hint af blomster og aromaer af røde bær. Den har en medium krop og en lang afslutning. Smagen starter frugtrig med en god balanceret syre. Friskhed og elegance er de to hovedkarakterer i vinen.
Tenuta Fanti
Tenuta Fanti ejendommen, som har været ejet af Homonym-familien siden begyndelsen af 1800-tallet, har altid været anerkendt for produktionen af vin, ekstra jomfru-olivenolie og korn i området Montalcino, Toscana. I de tidlige 70’ere tog Filippo Fanti, den nuværende ejer, føringen af familievirksomheden, hvilket markerede et vigtigt vendepunkt. Senere kom hans datter Elisa med, og nu deler de ejerskabet af Tenuta Fanti. Filippo og Elisa besluttede at fokusere på kvaliteten af hvert trin i produktionsprocessen for vin og olivenolie. Han startede med at genplante vinmarkerne og oliventræerne, efter en omhyggelig markering af de mest egnede grunde inden for hans ejendom på 300 hektar.
Her kan du finde Tenuta Fantis egen hjemmeside.
Toscana
Toscana strækker sig malerisk langs det Liguriske havs kyst i Italien, og er en af de mest prestigefyldte vindyrkningsregioner i verden. Toscana grænser op til regionerne i Ligurien mod nordvest, Emilia-Romangna mod nord, Marche mod nordøst, Umbrien mod øst og Lazio mod sydøst. På grund af geologiske og klimatiske forhold producerer vingårde i Toscana vine af høj kvalitet med et unikt præg. På de ufrugtbare kalkstensjorde i Toscana er vinstokkene forkælet med masser af sol og regn. Internationalt populærere vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Vino Nobile fra Montepulciano trives her.
Hvad kan du forvente af vine fra Toscana?
Det er typisk tørre vine, som fremstår lette i kroppen. En fornyligt åbnet og ung Toscana-vin dufter af kirsebær, nogen gange sure kirsebær og ribs. I ganen kan du mærke den raske syre, der minder om røde bær og her en mere urtekarakter. Du kan finde mere koncentrerede vine blandt højt klassificerede vine som Chianti og riservas fra Brunello og Vino Nobile. De har en rigere, mere fuld aroma med balancerede tanniner.
Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her