Podere Ranieri - Solo Sangiovese er lavet på 100% Sangiovese, der er dyrket på Massa Marittima 60 meter over havets overflade. Jordbunden er sandholdig med en betydelig mængde ler og rig på stenfragmenter. Druerne bliver høstet med håndkraft. Fermenteringen foregår på rustfri stålfade ved en kontrolleret temperatur på 25 grader. Herefter modner vinen i 12 måneder på 300 liters træfade, og til sidst 12 måneder på flaske.
En elegant og ren Sangiovese med runde og bløde tanniner. Podere Ranieri - Solo Sangiovese er så refineret, at deres instinkt fortalte dem, at de skulle træde et skridt tilbage og stole på druernes magi. Det er en simpel vin, der går rigtig godt til stegt kød.
Det tog to år at gøre denne vinmark klar til brug. To år uden høst. I løbet af de to år spurgte de ofte sig selv, om det var det værd. Svaret kom i 2015 – det var det hele værd. Rødderne var sunket i jorden som kløerne fra en røvfugl, der jagter sit bytte.
Du kan læse mere om Podere Ranieri her