Måned efter måned udvikler druerne sig. Den kalkholdige og lerede mellemstrukturerede jord giver de perfekte druer til at producere bouquetfyldige og elegante vine. Hemmeligheden ligger i at fremme de indre karakteristika fra druerne i arbejdet. Hos Fontanabianca er det manuelt arbejde og brugen af ikke-aggressive behandlinger, der er hovedelementerne i at støtte vinens vækst, der sammen med en grundig jordbundsanalyse giver kvalitetsdruer. Frugten herfra er dedikeret til produktionen af Barbaresco og andre vigtige vine. 14 hektar af vingården, der er placeret i Neive, helliger sig til at dyrke Nebbiolo druer til produktion af Barbaresco og Langhe Nebbiolo, og de druer der bliver brugt til Delcetto d’Albe, Barbera d’Albe og Arneis. Deres produktion har fået crus-stemplet af Bordini og Serraboella til at lave Barbaresco. Alle deres vine bliver udelukkende lavet med druer af samme sort.
[cta color="blue" link="https://sprit-co.dk/fontanabianca"]Du kan læse mere om Fontanabianca her. [/cta]
Neive, Piemonte, Barbaresco
De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.
Anmeldelse
Wine Advocate - 94/100.
Packaged in its distinctive black label the Fontanabianca 2019. Barbaresco Serraboella is a subdued, graceful and incredibly silky wine.
[cta color="blue" link="https://sprit-co.dk/agenturer/vin/italien"]Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her. [/cta]