Fontanabianca Barbaresco Bordini er dyrket på en jordbund, der er en blanding af ler og kalksten. Markerne befinder sig 300 moh, og druesorten er Nebbiolo. I gennemsnit er vinstokkene 55 år gamle. Vinfremstillingen foregår i både små og store tønder i 15 måneder. Modningen sker på flakse i 8 måneder. Farven er lys og mørk dybrød. Duften er intens med strejf af violer og krydderier. Smagen er fin, elegant, bød og harmonisk. Fontanabianca Barbaresco Bordini går godt til braiseret stegt vildt og moden ost. Den smager bedst i store rødvinsglas med en temperatur på 18 grader.
Vingården, Fontanabianca
Måned efter måned udvikler druerne sig. Den kalkholdige og lerede mellemstrukturerede jord giver de perfekte druer til at producere bouquetfyldige og elegante vine. Hemmeligheden ligger i at fremme de indre karakteristika fra druerne i arbejdet. Hos Fontanabianca er det manuelt arbejde og brugen af ikke-aggressive behandlinger, der er hovedelementerne i at støtte vinens vækst, der sammen med en grundig jordbundsanalyse giver kvalitetsdruer. Frugten herfra er dedikeret til produktionen af Barbaresco og andre vigtige vine. 14 hektar af vingården, der er placeret i Neive, helliger sig til at dyrke Nebbiolo druer til produktion af Barbaresco og Langhe Nebbiolo, og de druer der bliver brugt til Delcetto d’Albe, Barbera d’Albe og Arneis. Deres produktion har fået crus-stemplet af Bordini og Serraboella til at lave Barbaresco. Alle deres vine bliver udelukkende lavet med druer af samme sort.
Neive, Piemonte, Barbaresco
De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.
Udvalgte anmeldelser
James Suckling: 92 point til årgang 2018.
Wine Advocate - 95/100:
Packaged with a black label, the Fontanablanca 2019 Barbaresco Bordin delivers the goods with a bright, fruit-driven bouquet layered with dried cherry, licorice and mild spice. The precise focus of the bouquet is what stands out most in this classic vintage, along with the wine's firm and linear mouthfeel.
Kerin O'Keefe: 96 point
Truffle, Camphor violet and ripe berry aromas come together on this fragrant red. Full-bodied and full of flavor, the delicious palate doles ouut juicy Morello cherry, raspberry compote, baking cpice and star anise while firm, refined tannins provide support. Bright acidity keeps it balanced.