Domaine St Patrice Châteauneuf du Pape Clos Monopole er lavet på Grenache og Mourvèdre druer, der er dyrket på marken Clos St Patrice.
Jordbunden ved Clos St Patrice er ligeså unik som vinen de producerer: Den mørke sandede jord, der dækker det meste af Clos St Patrice giver plads til en gul sandet jordtype, der dækker den stende undergrund.
De bearbejder jorden på en naturlig måde gennem hele året for at beskytte vinstokkene mod den kolde vinter, give dem varme i løbet af foråret for at stimulerer vinen og tilsidst for at undgå, at vinstokkene tørrer ud i løbet af sommeren. For at opnå en optimal modenhed, høster de kun, når druerne er helt klar. Det betyder, at Grenache-druerne bliver høstet i slutningen af september, og Mourvèdre i midten af oktober.
Fermenteringen foregår udelukkende i betontanke. Lagringen i betonfade sker over 14 måneder. Vinen tappes i foråret, og bliver opbevaret i kælderen i et helt år.
Læs mere om Grandes Serres
Her finder du hele vores udvalg af franske vinhuse