Den unikke karakter af Châteauneuf-du-Pape Domaine St. Patrice kommer fra diversiteten af terroirs. Den lerede og sandfyldige jord med dominerede hvid og rød ler og kalksten med hint af gul ler udgør jordbunden.
De bearbejder jorden på en naturlig måde gennem hele året for at beskytte vinstokkene mod den kolde vinter, give dem varme i løbet af foråret for at stimulerer vinen og tilsidst for at undgå, at vinstokkene tørrer ud i løbet af sommeren. For at opnå en optimal modenhed, høster de kun, når druerne er helt klar. De starter høsten i midten af september med Syrah og slutter i midten af oktober med Mourvèdre.
Før fermenteringen sker der en maceration og alkoholisk fermentering i beton tanke. Der er en let over pumpning og infusering af druerne i tæt på fem uger. Herefter modner vinen i 14 måneder på en blanding af beton, store egetræsfade, halve muids og franske egetræsfade. Så bliver den hældt på flaske og opbevaret i et år, før den bliver solgt.
Læs mere om Grandes Serres
Her finder du hele vores udvalg af franske vinhuse