Druerne til Caprari Lambrusco Bollino Rosso Reggiano kommer fra Lambrusci Reggiano DOP, Lambrusco Salamino e Ancelotta. Farven er dyb rubin rød med violette hint. Den har et balanceret blend med god syre og modne frugter i duften. Høsten sker i september-oktober. Caprari Lambrusco Bollino Rosso Reggiano bliver bedst nydt ved en temperatur på 8-10 grader, og den går godt med pasta. Vinen indeholder 15 gram sukker per liter.
Læs mere
Fermenteringen sker gennem en lang Charmat metode. Charmat metoden bliver tit associeret med Prosecco, da den bliver brugt i produktionen af mousserende vin. Metoden har fem stadier.
- Vinen gennemgår sin primære fermentering på rustfrie stålfade. Den giver en frugtrig vin med en lav alkoholprocent.
- Vinen bliver hældt over i en rustfri stål tank, og gennemgår sin sekundære fermentering. Her bliver et miks af gær og sukker tilsat. Denne proces vil tage mellem 3 og 12 måneder. Det er under dette stadie, at vinen får sine bobler.
- Så bliver vinen afkølet for at stoppe fermenteringen og filtreret ned i en anden tank. Det fjerner de døde gærceller.
- Her kan der blive tilsat mere sukker. Hvis producenter vælger det, hedder det "dosage".
- Aflutningsvist bliver vinen hældt på flasker under tryk. Og nu er de klar til at blive solgt og nydt.