Metode og smagsnoter
Likøren bliver fremstillet ved at lade ”Rouges du Roussillon” abrikoser trække i neutral spiritus.
Gylden gul likør med fine orange nuancer.
På næsen har den meget typiske aromaer, der minder om abrikos juice.
Buketten afsløres i trin: Mandelnoter først, derefter sødme af modene abrikoser og med et vegetarisk touch og søde krydderier som finish, der minder om karamelliseret abrikosmarmelade.
Historie
Det hele begyndte en varm sommer 1885…
Emile Giffard er på det tidspunkt farmaceut i Angers (Val de Loire). Eksperimenterende og nysgerrig begyndte han at researche de fordøjelsesmæssige og forfriskende fordele ved mynte. Resultatet blev en ren, klar og raffineret myntelikør, som han testede på Grand Hotels gæster. Det blev øjeblikkeligt en succes.
Emile lavede sit apotek om til et destilleri og navngav sin likør Menthe Pastille, som en reference til minpastillerne, som var meget populære på det tidspunkt.
4 generationer senere er Menthe Pastille stadig et familieforetagende, hvor kvalitet stadig er i højsædet.
I dag er Giffard anerkendt som en af verdens bedste likør producenter med en bred port folio af likører og er selvfølgelige derfor en del af Sprit & Co´s sortiment.
Type: Likør
Land: Frankrig
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 25%