Laird´s Rare Apple Brandy er det fineste, mest elegante udtryk af Laird’s Apple produktlinje. Det ældede fade, der bliver brugt til denne eksklusive brandy bliver nøje udvalgt af Larrie Laird, der er 8. generation på Laird’s, og Danny Swanson, Master destiller. Fadene bliver udvalgt ud fra deres exceptionelle smag og karakter. Da den blev produceret for første gang i 1995, blev de enige om, at 88 proof var det optimale alkoholniveau til at fremhæve den rige og komplekse smag i den fine spiritus.
Efter en fredfyldt modning i minimum 12 år på deres eget New Jersey fadlagrings varehus, bliver produktet hældt på flaske med håndkraft. Hver flaske har et håndskrevet batchnummer, dato for flasketapning og flaske nummer.
Nyd Laird´s Rare Apple Brandy ved stuetemperatur i et brandyglas for at værdsætte dens aromaer af wienerbrød, smør og ingefær. På ganen lokker frugt, smør og fløde med en æbletærte i afslutningen.
Her kan du se hele Laird udvalgte og læse mere om deres historie.
Applejack og familie Laird
Applejack, der er kendt som USA's første spiritus, har været en del af den amerikanske kultur, før de fik deres selvstændighed. Laird familien har produceret Applejack i New Jersey siden 1698 med deres første kommercielle transaktion i 1780. Applejack blev i 1968 anerkendt som sit egen spirituskategori uden for æblebrandykategorien.
Applejack og familien Laird er synonymer. Familien har produceret Applejack i over 300 år, og de er derved USA's ældste destilleri. Applejack er en spiritus, der har rødder helt tilbage til kolonitiden. Mange af dem, der kom til USA var fra Nederlandene, England, Irland og Scotland, og de plantede korn og druer for at få føde og drikkevarer. En afgrøder, der viste sig at vokse rigtig godt i nordøstlige af USA, var æbler. En blandt mange, der udforskede brugen af æbler til at lave cider, var skotten William Laird.
Du kan finde Laird & Companys hjemmeside her.