Laird´s Old Apple Brandy 7½y blev introduceret for første gang til Laird familien i 1964 for at fejre New Jerseys 300 års jubilæum. Det er en 100% straight æblebrandy, der er modnet på forkullede egetræsfade. Når brandyen har hvilet i 7,5 år på fade på vores laget, bliver et udvalg af dem smagt på for at afgøre hvilke fade, der skal bruges til dette eksklusive brand. Herefter bliver brandyen hældt på flaske ved 80 proof. Laird´s Old Apple Brandy 7½y udstråler aromaer af bagte æbler og cedertræ, mens æbler, pærer og træ dominerer i smagen.
Udvalgte anmeldelser til Laird´s Old Apple Brandy
Wine Entusiast. Very good: The aroma consists of pleasingly tart, toasty, baked apple smells and tightly would aromas of wood resin, cedar and apple pastry. The palate entry is appropriately astringent; at mid-palate tastes of apple peel, pears, pepper and wood take charge. The finish is compact, refreshingly tart and clean.
Her kan du se hele Laird udvalgte og læse mere om deres historie.
Applejack og familie Laird
Applejack, der er kendt som USA's første spiritus, har været en del af den amerikanske kultur, før de fik deres selvstændighed. Laird familien har produceret Applejack i New Jersey siden 1698 med deres første kommercielle transaktion i 1780. Applejack blev i 1968 anerkendt som sit egen spirituskategori uden for æblebrandykategorien.
Applejack og familien Laird er synonymer. Familien har produceret Applejack i over 300 år, og de er derved USA's ældste destilleri. Applejack er en spiritus, der har rødder helt tilbage til kolonitiden. Mange af dem, der kom til USA var fra Nederlandene, England, Irland og Scotland, og de plantede korn og druer for at få føde og drikkevarer. En afgrøder, der viste sig at vokse rigtig godt i nordøstlige af USA, var æbler. En blandt mange, der udforskede brugen af æbler til at lave cider, var skotten William Laird.
Du kan finde Laird & Companys hjemmeside her.