Veuve Clicquot Reserve Cuvee
I glasset er den gylden med små bobler. I næsen kan man fornemme fersken, vanilje og pære. Den har en syre og god mineralitet.
Den går godt til fisk.
Veuve Clicqout
Veuve Clicqout er et stolt fransk champagnehus. Det kunne faktisk have været helt anderledes. Grundlægger Philippe Clicquot lagde grundstenene i 1772 og var med til at udvikle den måde, vi laver champagne på i dag: Méthode champenoise. Hans søn overtog forretningen i 1801, men døde desværre af tyfus som kun 30-årig. Derfor blev det den kun 27-årige enke Madame Clicquot, der overtog produktionen helt uden begreb om champagne i 1805 – og det endda i en verden fuldstændig domineret af mænd.
Og grundet den finurlige historie, så er dette jo intet mindre end et fremragende bud på en mors dags gave.
Og husk nu
Mark Twain, den amerikanske humorist og forfatter sagde legendarisk – “Too much of anything is bad, but too much champagne is just right” – så må champagnen leve videre i Mark Twains ånd.