Laird´s Straight Applejack 86 repræsenterer turen tilbage til Laird familiens historiske rødder. Før og efter alkoholforbuddet i 1920-1933 var deres Applejack en straight æble brandy, der blev produceret med en proof på 86. Det skal bruges 17 pund af friske træmodnede æbler at lave hver enkel flaske.
Laird´s Straight Applejack 86 kan nemt nydes rent eller over is, men den skinner virkelig igennem, når den bliver brugt i stedet for en whisky i en traditionel cocktail som en Manhattan eller Old Fashioned. Den varme, fulde smag med overtoner af bagte æbler, karamel og træ fra denne æblebrandy giver en ekstra dimension af kompleksitet og krop til cocktails. Når du nyder Laird’s Straight Applejack 86, genopdager du smagene fra 1698.
Udvalgte anmeldelser til Laird´s Straight Applejack 86
Whisky &: 86 ud af 100 point.
Æblebrandy fra USA. Bagte æbler i duften. Afdæmpet i smagen med mørke noter. Æblerne er der men savner elegancen og friskheden i en calvados. Mellemlang krydret afslutning.
Tastings.com: Exceptionel – 92 points
Golden amber color, aromas of heirloom apples, hibiscus, sweet cherry, and nougat with a round, vibrant, fruity medium body and a warming, involved, long honey on crepes and peach preserve finish. An upstanding apple brandy with layers of flavor that evolve on the palate.
Her kan du se hele Laird udvalgte og læse mere om deres historie.
Applejack og familie Laird
Applejack, der er kendt som USA's første spiritus, har været en del af den amerikanske kultur, før de fik deres selvstændighed. Laird familien har produceret Applejack i New Jersey siden 1698 med deres første kommercielle transaktion i 1780. Applejack blev i 1968 anerkendt som sit egen spirituskategori uden for æblebrandykategorien.
Applejack og familien Laird er synonymer. Familien har produceret Applejack i over 300 år, og de er derved USA's ældste destilleri. Applejack er en spiritus, der har rødder helt tilbage til kolonitiden. Mange af dem, der kom til USA var fra Nederlandene, England, Irland og Scotland, og de plantede korn og druer for at få føde og drikkevarer. En afgrøder, der viste sig at vokse rigtig godt i nordøstlige af USA, var æbler. En blandt mange, der udforskede brugen af æbler til at lave cider, var skotten William Laird.
Du kan finde Laird & Companys hjemmeside her.
[/read]