Laird´s Applejack blev oprindeligt produceret ved koncentrering af cider samt ved en metode kaldet ”jacking”. Det er en form for frysedestillation. Laird’s Applejack er et blandingsprodukt, der består af 35 % æblebrandy og 65 % neutral spiritus med et hint af æblesmag og -aroma. Ligesom USA har udviklet sig gennem årene, så har Laird’s Applejack det også. For at møde forbrugernes ønske om en lettere spiritus med et lavere alkoholniveau, lavede familen i 1972 Laird´s Applejack. I dag bliver den bedst beskrevet som en æble-whisky. Laird’s Applejack er en ren spiritus drik, der er lavet på et blend af æble brandy og neutralt spiritus lavet på korn.
Den modnede æblebrandybase giver Laird’s Applejack en rig, dyb smag og en blød balance, samtidig med at den beholder de delikate aromaer og smag af de modner æbler, der er brugt i produktionen. Deres blendede Applejack giver denne dejlige æblesmag til forskellige cocktails og kulinariske opskrifter. Dens alsidighed er endeløs.
Udvalgte anmeldelser til Laird´s Applejack
Wine Enthusiast, 92 point: a Jack Rose cocktail wouldn’t be the same without this historic ’blended brandy’ spirit, blended fra 35% apple brandy and 65% neutral spirits. Smooth, warm, bright, with a right juicy apple flavor, and caramel finish. Mouth-coating and very soft texture.
Her kan du se hele Laird udvalgte og læse mere om deres historie.
Applejack og familie Laird
Applejack, der er kendt som USA's første spiritus, har været en del af den amerikanske kultur, før de fik deres selvstændighed. Laird familien har produceret Applejack i New Jersey siden 1698 med deres første kommercielle transaktion i 1780. Applejack blev i 1968 anerkendt som sit egen spirituskategori uden for æblebrandykategorien.
Applejack og familien Laird er synonymer. Familien har produceret Applejack i over 300 år, og de er derved USA's ældste destilleri. Applejack er en spiritus, der har rødder helt tilbage til kolonitiden. Mange af dem, der kom til USA var fra Nederlandene, England, Irland og Scotland, og de plantede korn og druer for at få føde og drikkevarer. En afgrøder, der viste sig at vokse rigtig godt i nordøstlige af USA, var æbler. En blandt mange, der udforskede brugen af æbler til at lave cider, var skotten William Laird.
Du kan finde Laird & Companys hjemmeside her.